Muzikale paasverrassing voor Helmond door Lambertus Concerten

Na succesvolle uitzendingen door Lambertus Concerten met prachtige barokmuziek op beide kerstdagen in 2020, komt daar nu met Pasen een fantastisch concert bij. Lambertus Concerten presenteert in samenwerking met Theater Het Speelhuis en DitisHelmond Radio: achttiende-eeuwse passiemuziek door Das Neue Mannheimer Orchester met medewerking van sopraan Elisabeth Hetherington.

Op het programma staan delen uit zelden uitgevoerde maar prachtige passies van J. Mysliveček en N. Jommelli, het beroemde ‘Et incarnatus est’ uit de Mis in C majeur (KV 427) van Mozart en een klavecimbelconcert van Haydn. Een deel van het concert wordt uitgezonden op eerste paasdag om 11.00 uur. De link is te vinden op de homepagina van lambertusconcerten.nl. Gratis te bekijken en beluisteren.

Vanuit de wens om nieuw paasrepertoire te presenteren hebben de samenstellers een programma geselecteerd van zelden uitgevoerde werken, met o.a. diverse zettingen van Pietro Metastasio’s oratorium (azione sacra), La passione di Gesù Cristo, dat tot de late 18e eeuw traditioneel opgevoerd werd in de week voor Pasen. De onbekendere, maar zeker de laatste jaren beminde componisten Jommelli en Mysliveček hebben werkelijk schitterende mozartiaanse muziek gecomponeerd voor de passietijd. Muziek die een gulle herwaardering verdient. Iets waar Das Neue Mannheimer Orchester (DNMO) zeker voor zal zorgen.

Historisch

Das Neue Mannheimer Orchester werd eind 2016 in Den Haag opgericht door de Canadese klavecinist en fortepianist Anders Muskens met als doel vooral muziek van componisten van de beroemde Mannheimer Schule nieuw leven in te blazen. Het ensemble speelt op historische instrumenten met historische technieken en bestaat uit professionele specialisten in oude muziek, van wie enkele ook behoren tot het Orchestra of the Age of Enlightenment, het Orchestra of the 18th century, en de Academy of Ancient Music. Het orkest is een zeer internationale en ook internationaal spelende groep van musici (VS, Europa, Z-Amerika, Canada, Australië, Korea, Japan).

Livestream

De theaters en muziekzalen kunnen dan wel gesloten zijn; met het openstellen van dit geweldige concert via de radiouitzending van DitisHelmond Klassiek kunt u toch ten volle genieten van prachtige passiemuziek.

lambertusconcerten.nl

 

Foto: Das Neue Mannheimer Orchester in volle bezetting

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *