’n Ouwe Sok zoekt nog sokken voor de waslijn

Met nog 3 maanden op de klok bouwt ’n Ouwe Sok aan een netwerk vol sokkenverzamelaars om het wereldrecord Langste-Waslijn-met-Sokken naar Helmond te halen. Ze zijn daarvoor op zoek naar Helmonders die voor hun straat, flat of buurt een inzamelpunt willen worden. Met de recordpoging zamelen ze geld in om na de coronamaatregelen een onbezorgde leuke dag te organiseren voor alle 2.500 kinderen die in Helmond leven onder de armoedegrens.

Het projectteam hoopt alle Helmonders te bereiken door zogenaamde sokkenhubs: Particulieren die, met behulp van flyeren en posters van ‘n Ouwe Sok, hun buren willen oproepen sokken bij hen in te leveren. In een afgesloten zak aan de deur dus volledig coronaproof. Sokkenhubs kunnen zich aanmelden via: https://ouwesokhelmond.nl/helpen

Het goede doel

’n Ouwe sok hoopt met verschillende acties in totaal minimaal € 50.000,- op te halen. Dit is € 20,- per kind onder de armoedegrens. Met het geld gaan ze een feestelijke dag organiseren voor deze kinderen. Hoe de dag er precies uit gaat zien hangt af van verschillende factoren (o.a. de coronamaatregelen en het totale budget), maar wordt in ieder geval in samenspraak met de doelgroep zelf bepaald. Denk daarbij aan optredens, stoere activiteiten of kamperen op een locatie waar dat normaal gesproken niet mag.

Crowdfunding

Eén van de manieren waarmee het projectteam geld inzamelt is via een online crowdfunding. Op deze website kun mensen geld doneren waarbij zij zelf het bedrag bepalen. Als elke Helmonder € 0,50 cent doneert dan heeft ’n Ouwe Sok haar doel al behaalt.

Veiling

Daarnaast bieden verschillende bedrijven en organisaties producten aan op de veiling. De veiling loopt voor de meeste producten tot 23 mei (de dag van het wereldrecord) en de volledige opbrengst gaat naar het goede doel. Als particulier kun er geboden op de verschillende veilingproducten. Als bedrijf kunnen er producten of diensten aangeboden worden ter veiling. De veiling is te vinden op: https://ouwesokhelmond.nl/categorie/veiling.

Het wereldrecord

Het record Langste-Waslijn-met-Sokken ter wereld staat momenteel op 6.066 en is in handen van de Oosterburen, Duitsland. Met deze poging haalt ’n Ouwe Sok het wereldrecord dan ook niet alleen naar Helmond, maar ook naar Nederland. De recordpoging staat vooralsnog gepland voor het Pinksterweekend (22, 23 en 24 mei). Mochten de coronamaatregelen het evenement niet toestaan dan wordt het verplaatst naar 17 oktober (dag van de armoede) of verandert in een online event met een recordpoging op een afgesloten locatie. De organisatie gaat er echter vooralsnog vanuit dat de poging het feestje gaat worden waar de stad na de lockdown dringend behoefte aan heeft.

Organisatie

’n Ouwe Sok wordt geleid door een team van vrijwilligers en valt onder de stichting Cultuur verbindt Helmond. Onder dezelfde stichting valt ook Waskracht, het theaterfestival dat deze zomer door de Helmondse wijken trekt.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *