‘Na afloop’ is een programma van DitisHelmond waarin op allerlei activiteiten wordt terug gekeken. In deze aflevering kijken we terug op carnaval 2023.

Er was weer van alles te doen in de Keiestad deze carnaval, maar eerst gaan we even helemaal terug naar het begin. En dat is natuurlijk de opbouw, overal in de stad werd alles klaar gemaakt voor dit grote feest. Daarna was het tijd voor de aftrap en kon carnaval 2023 echt beginnen.

De optocht in Mierlo-Hout ging zaterdag al meteen van start. De grote optocht van Helmond vond zondag plaats. Het thema van dit jaar was Gôdewirmee. De optocht was live te zien bij DitisHelmond. De live-uitzending werd verzorgd in samenwerking met Van Asten Media. Daar ging natuurlijk een flinke voorbereiding aan vooraf. Maandag en dinsdag verzorgde De Auw Fiepen voor de 72e keer het Auw Fiepenbal. Twee middagen met veel dans, amusement, muziek en optredens.

Carnavalsdinsdag was het alweer tijd om samen de laatste uren van carnaval in te luiden. Op het Mizunallen-plein werd nog een keer flink los gegaan. Daarna werd het toch echt tijd om carnaval 2023 af te sluiten.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *