Na meer dan 40 jaar Beëindiging Tourclub’81 Helmond

”Na meer dan 40 jaar hebben we helaas moeten besluiten om onze geliefde fietsclub op te heffen.”

Een hoge gemiddelde leeftijd en daarbij geen aanwas van nieuwe leden, zijn onder meer redenen die geleid hebben tot dit besluit. Daarnaast speelt een rol dat de leden zowat dagelijks individueel of in kleine groepjes kunnen fietsen op racefiets of mountainbike, waardoor deelname aan de clubritten op zondag een sterk neergaande lijn te zien gaf. Natuurlijk hebben ook individualisering van de maatschappij en coronamaatregelen tijdens de afgelopen twee jaar hieraan bijgedragen.

Dit jaar heeft de vereniging wat later dan gepland (corona) haar 40 jarig jubileum gevierd. Ze hebben toen nog 4 jubilarissen kunnen huldigen die vanaf de oprichting lid zijn geweest.

”Met trots kijken we terug op een fantastisch verleden met onder meer: de duizenden ritten in binnen- en buitenland die we verreden hebben, meer dan 25 keer organisator van de Helmtocht voor mountainbikers, de Helmond Tour waarbij we met een groot peloton onder begeleiding van politie en motards onder anderen dwars door Helmond kruisten en natuurlijk de door onze club aangelegde mountainbikeroute Bakelsbos ( de onderhoudsploeg gaat door met haar werk!).”

Gelukkig blijven de meeste ex-leden lekker fietsen en hebben elkaar inmiddels gevonden in diverse groepjes.

”Tot slot past een welgemeende dank aan sponsoren, pers, collega clubs en iedereen die Tourclub’81 de afgelopen decennia een warm hart heeft toegedragen.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. de keup Reply

    ja dat is heel jammer echt ben zelf jaren lid geweest van deze mooie club .erg veel vrienden gevonden die ook met passie de fiets sport beoefende veel gefiets met de jongens en dames een heel fijne en prettge tijd hoor veel gefietst maar zeker ook veel gelachen met zijn allen !!
    en dan ja stopt het na 40 jaar jammer heel jammer .ik wil de mensen bedanken voor een mooie tijd en dat ze toch nog veel mogen fietsen en kunnen lachen

    groetjes van de keup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.