Dat alle wateroverlast in Helmond ook kan leiden tot waterpret, kan men zien in het filmpje dat het team van Ditisonzewijk maakte op het Wezelplein.

In de afgelopen week, op 17 juni en 26 juni werden de inwoners van Helmond overvallen door veel regenwater, zegt maar gerust regenwateroverlast.  Zo werd social media overspoeld met berichten, foto’s en filmpjes van overspoelde straten, plantsoenen en ondergelopen kelders en bedrijfspanden. Velen genoten van de filmpjes en verhalen, je zou het leedvermaak kunnen noemen. De brandweer moest de hele avond op pad om kelders en straten watervrij te maken. Auto’s strandden in ondergelopen spoorwegonderdoorgangen.

Zelf heb ik tweemaal nadat de laatste onweersbuien waren verdwenen, mijn douche met chloor moeten uitsoppen, omdat de riolering met veel gepruttel vieze troep uitspuugde via het doucheputje en daarmee mijn douche bevuilde. Ramen en deuren open, de stank was niet te harden. Van collega’s hoorde ik dat ze de kelder moest leegpompen en bij een andere collega kwam de inhoud van het riool via het toilet omhoog. Nóg erger!

Verhalen waar je niet vrolijk van wordt. Maar dat er ook positieve kanten zijn aan de grote hoeveelheden water die Helmond overspoelden, blijkt uit de waterpret die daar toch ook uit voortkwam. En vergeet de natuur niet, daar was het vele regenwater hard nodig.

Wateroverlast biedt ook waterpret

Voor de jeugd, en de jeugd van vroeger, in Helmond betekende het vele water ook waterpret. Zo zagen we waarom het kruispunt, dat in Helmond De Badkuip wordt genoemd, de badkuip heet. Zwemmende en kanoënde inwoners, die genoten van het natuurzwembad bij hen voor de deur. En de kinderen speelden in het park dat na de hoosbuien een nieuwe speelvijver biedt.

Zouden de kinderen zich de afgelopen tijd al hebben verveeld, nu bracht het vele water uitkomst en trokken ze massaal naar buiten om zich te vermaken. Ze maakten daar dankbaar gebruik van hun nieuwe waterspeelplek en genoten van een nieuwe speelgelegenheid in hun wijk. Ditisonzewijk maakte een sfeervol filmpje…

Foto en film Mario Kuijpers

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Anja Donkers

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *