Nationale Buitenspeeldagen met volle speeltuinen

Nederland organiseert de op woensdag 9 juni de jaarlijkse Nationale Buitenspeeldagen. Alle speeltuinen waren op deze dag gratis toegankelijk. Door het mooie weer was het ook behoorlijk druk. Om een idee te krijgen hoe druk het was en wat er te doen was bezocht ik even speeltuin de Rijpelroets. Van verre hoorde ik al de opgewonden kreten van enthousiaste kinderen die zich blijkbaar goed vermaakten.

Al meer dan 25 jaar worden er tijdens de Nationale Buitenspeeldagen straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er naar hartenlust kunnen spelen.  Ook zijn speeltuinen dan gratis toegankelijk. Dat was ook een buitenkansje voor sommige ouders. Er werden op deze dag kinderfeestjes gevierd in de speeltuin. Dat was te merken aan enkele mamma’s en oma’s die de groepen kinderen goed in de gaten hielden.

Het meeste in trek was wel, hoe kan het ook anders,  de waterglijbaan. Voor extra speelplezier was er een tuinsproeier geplaatst en aangezet zodat de kinderen lekker konden badderen. Maar ook de grote schommel, de zweefmolen en de zandbakplekken waren erg in trek. Het personeel in de kiosk had het vreselijk druk met de verkoop van ijsjes, frisdranken en snoepgoed. De Nationale Buitenspeeldagen bleken  goed voor de Helmondse speeltuinen…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *