Nationale FairTrade week in het teken van de Horeca

De horeca kookt met eerlijke producten.

8 t/m 16 mei staat de nationale FairTrade week gepland met de focus op de horeca.

Met FairTrade denkt men al snel aan ontwikkelingslanden, waar de boeren en arbeiders worden geholpen voor een eerlijke prijs met gelijke kansen.  Maar FairTrade kan ook lokaal en dichterbij huis.

De horeca kan hierbij helpen door met eerlijke producten te koken. Gerechten gemaakt met FairTrade label, lokale, biologische of vegan ingrediënten. Door de samenwerking op te zoeken lokaal en met FairTrade producten te werken creëren we gelijke kansen voor iedereen.

Gasten kunnen ook een steentje bij dragen door in de FairTrade week de deelnemende horeca te bezoeken. Elke kop koffie telt of vraag naar het FairTrade gerecht of Menu.

Helmond FairTrade Gemeente

De Kerngroep FairTrade gemeente streeft er naar om de titel FairTrade gemeente voor het eind van 2021 binnen te halen. Het doel is om meer bewustwording te creëren onder de Helmonders rondom FairTrade en duurzaamheid. Hoe je zelf kunt bijdragen aan een betere wereld. Niet alleen in je eigen stad, maar ook daarbuiten. Om de titel te behalen moeten aan een aantal criteria worden voldaan en een van die criteria is dat er voldoende restaurants, winkels, bedrijven en organisaties aansluiten bij de FairTrade campagne.

Alle deelnemende bedrijven en organisaties zullen worden vermeldt op een speciale website van Stichting FairTrade Gemeente Nederland.

Mocht je als horecazaak ook willen bijdragen aan de FairTrade campagne of nog beter willen aansluiten bij deze actie week om zo de horeca en de FairTrade campagne in de spotlight te zetten. Kom dan in contact met onze kerngroep, stuur een mail naar helmond@ftgg.nl

In diverse media zal er aandacht besteed worden aan deze FairTrade week.

 

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door FairTrade Helmond

FairTrade Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *