Nationale Tuinvogeltelling weer van start

Op 29, 30 en 31 januari organiseert Vogelbescherming Nederland weer de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling. Vorig jaar telden meer dan 90.000 mensen de vogels in hun tuin of op hun balkon. 

Meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling is gemakkelijk: tel een half uurtje lang de vogels in de tuin of op het balkon en meld de resultaten op tuinvogeltelling.nl. Vogelbescherming heeft hiervoor een nieuwe website ontwikkelt, waardoor vogels herkennen nog eenvoudiger is. In het weekend zelf is Vogelbescherming Nederland bereikbaar via Twitter, Facebook, Instagram, telefoon: 030-6937799 of mail: info@vogelbescherming.nl

Liefde van vogels gaat door de maag

In de wintermaanden struinen groepen vogels de tuinen af op zoek naar voedsel. In de bossen en op de weilanden is er steeds minder voedsel te vinden, waardoor de vogels op zoek gaan naar het voedsel die in de tuinen aangewezen zijn. Wie dus voert zal zeker vogels te zien krijgen. Met een vetbol, een zadensilo, een pot vogelpindakaas of gewoon een appel help je de tuinvogels al enorm.

Aanmelden 

Wie zich nu aanmeldt via www.tuinvogeltelling.nl ontvangt de gratis special ‘Vogels voeren’ en 15% korting op vogelvoer en voederhuisjes in de webshop van Vogelbescherming. Daarnaast verstuurt Vogelbescherming herkenningstips via de mail. In het weekend zelf houdt Vogelbescherming op tuinvogeltelling.nl (daar is ook meer informatie te vinden) de tussenstand bij en bijzondere resultaten. Aan het einde van het weekend zal de top 10 worden opgemaakt.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Jurre Sampers

Stagiaire DitisHelmond Mijn grootste droom is schrijver worden. Mijn grootste doel is een boek te kunnen uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *