Natuurmarkt over natuur en duurzaamheid

De jaarlijkse Natuurmarkt Helmond vond op zondag 11 juni plaats in stadswandelpark “De Warande”. Zo’n 34 organisaties, verenigingen en particulieren gaven demonstraties en voorlichting op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid, gericht op een breed publiek, van jong tot oud. De Natuurmarkt werd georganiseerd door Natuurplatform Helmond, bestaand uit IVN-Helmond, Groei & Bloei Helmond en Imkersvereniging Helmond e.o. Ondanks het tropisch hete weer vonden velen de weg naar de markt en was het gezellig druk.

Sinds jaar en dag vindt in “De Warande” de Natuurmarkt Helmond plaats met het centrale thema natuur. Het is een gratis toegankelijke markt voor jong en oud. Met voorlichting over de natuur, duurzaamheid en met diverse activiteiten, ook voor kinderen.

Natuur en milieu kwamen dus ook zondagmiddag in al hun aspecten aan bod. Er was voorlichting over bijen, honing en bijenwas. Kinderen konden zelf kaarsen maken van bijenwas. Het Elkerliek ziekenhuis was aanwezig met een stand over ‘Pollenmeting’. Zoals ieder jaar waren ook de Dahliatuin, het IVN en Groei en Bloei aanwezig. Ook diverse stands over duurzaamheid en hoe energie te besparen. Het Repaircafé Rijpelberg was ook aanwezig en ook de Dierenambulance Helmond gaf acte de présence. Kortom het was een gezellige markt met een groot en variabel aanbod.

Gezellige dag uit

De Natuurmarkt in “De Warande” is natuurlijk altijd goed te combineren met een bezoek aan een gratis concert in het Carat-muziekpaviljoen. Veelal onder een paraplu die dienst deed als parasol of gezellig met alle stoeltjes in de schaduw onder de bomen maakten vele bezoekers er dan ook een gezellige dag uit van. Na het bezoek aan de Natuurmarkt besloten sommige een balletje te slaan op de midgetgolfbaan of brachten een bezoekje aan het dierenpark. Waarschijnlijk lag een groot deel van de Helmondse inwoners aan de Berkendonkse plas, maar toch waren ook velen naar het Stadswandelpark getogen voor ander vermaak. Zoals elk jaar weer een gezellig evenement.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *