Natuurroutes uitgezet in Helmond en omgeving

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van IVN Helmond heeft de natuurgidsenwerkgroep van de vereniging twintig natuurroutes uitgezet  in Helmond en omgeving. De routes voeren de wandelaar steevast door fraaie, soms onbekende delen van de natuurgebieden. De lengte van de routes varieert van 2 tot 5 km. Eén uitzondering is de bomenfietsroute van ruim 50 km.

De routes zijn speciaal ontwikkeld voor de route-app van het IVN. Die app is gratis beschikbaar in Google playstore en Apple store. Voor wie geen smartphone heeft kunnen printversies van de routes gedownload worden van de website van IVN Helmond. Als de wandelingen gelopen worden met de route-app, dan verschijnen onderweg, op interessante plekken, pop-up’s in de app. Deze geven meer informatie over een natuurlijk of landschappelijk interessant aspect. De Helmondse wandelingen gaan door: de Bakelse Beemden, Bakelse bossen, Berkendonk en oude Aa, Bikkels en Brouwhuise Heide, bomen in Helmond, bomen rond Helmond (fietsroute), Bundertjes, Buntven en Zandbos, Coovels Bos, De Meer en Zandbergen, drie Lopen, ecozone Brandevoort, Goor, Goorloop en Goorlooppark, Groot Goor in de winter, Molenheide, pak de Biezen, Croy, Vennen in de Stiphoutse bossen, Varenschut en Warande.

Met de app kunnen liefhebbers van natuurroutes in heel Nederland zo’n 450 natuurroutes lopen. Van de routes in en rond Helmond is een folder samengesteld die gratis beschikbaar is bij de bibliotheek in Helmond. Ook verkrijgbaar bij de ANWB-winkel op de Markt én de folder wordt uitgedeeld tijdens publiekswandelingen.

Wil je meer informatie over de natuurroutes  mail dan naar Anne Regts via wandelen.ivn.helmond@gmail.com Meer informatie over het IVN vind je op www.ivn.nl/helmond

Foto en beeldmateriaal: IVN Helmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.