Niels Vink is met zijn bijna 20 jaar, al iemand die ondanks zijn handicap, al een rijk gevulde carrière heeft  bereikt. Hij is een rolstoeltennisser die uitkomt in de categorie quad. 

In juni 2021 won Vink op het French Riviera Open op de Mouratoglou Academy in Biot (categorie “ITF Super Series”) de titel zowel in het enkel- als in het dubbelspel – hij versloeg in het enkelspel degene, met wie hij hier samen het dubbelspel won, landgenoot Sam Schröder. Hij bereikte in september 2021, in het enkelspeld e derde positie op de wereldranglijst van quad-spelers .

Door zijn goede spel in voorronden heeft Niels zich geplaatst voor deelname aan de Paralympische spelen in Tokio. Op de Paralympische spelen in Tokio won hij in september 2021,  de bronzen medaille in het enkelspel en een gouden medaille in het dubbelspel, samen met Sam Schröder.

Na het succes van Tokio was hij in de winning mood en reisde hij samen met Sam van Tokio gelijk door naar Amerika.  Hier bereikte hij op het US Open de enkelspelfinale, die hij verloor van de Australiër Dylan Alcott – in het dubbelspel won hij daar de titel, samen met landgenoot Sam Schröder. In november won Vink op het officieus wereldkampioenschap de titel in het enkelspel en, samen met landgenoot Sam Schröder, ook in het dubbelspel. Niels Vink werd daarbij de jongste quad-enkelspelwinnaar in de geschiedenis van de Masters.

Niels en Sam, zijn echte wereldreizigers geworden, want op het Australian Open 2022 bereikten Niels Vink en Sam Schröder de finale van het dubbelspel. Voor al zijn geleverde prestaties op topniveau, is hem de gemeentepenning toegekend.

(klik hier voor tv uitzending)

© Tekst en Foto’s Henk van Dijk

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.