Nieuw aanvangstijdstip Leontien van Moorsel Classic

De eerste editie van de Leontien van Moorsel Classic begint op een andere tijd. Door een actie van Wendy van Dijk voor het Leontienhuis van de viervoudig Olympisch kampioene moet het schema van het eerbetoon bij haar eerste wielerclub RTC Buitenlust in Helmond op 4 juli worden aangepast. 

Leontien van Moorsel zet zich met haar Leontienhuis in voor kinderen met een eetstoornis. De sportvrouw leed tijdens haar loopbaan aan anorexia en weet daardoor als geen ander wat kinderen met een eetstoornis doormaken. De geboren Boekelse vond zich op de fiets na opmerkingen van de bondscoach te dik en hongerde zichzelf feitelijk uit. Minder gewicht had overigens geen invloed op haar prestaties, waardoor Van Moorsel voor de buitenwacht ogenschijnlijk de meest ideale topsporter was.

Maar achter haar talrijke zeges zat een klein menselijk drama. Met steun van haar echtgenoot Michael Zijlaard overwon ze haar ziekte. Ze stopte met fietsen, trouwde en werd een ander mens, voordat ze kilo’s zwaarder weer op de fiets stapte. Leontien van Moorsel overwon zichzelf en won in het tweede deel van haar loopbaan feitelijk alles wat er te winnen viel. Inclusief het werelduurrecord in Mexico. Na haar sportieve loopbaan besloot ze zich in te zetten voor kinderen met eetproblemen.

De nieuwe tijden van de Leontien van Moorsel Classic:

14.30 uur Inloop deelnemers op complex RTC Buitenlust

15.00 uur Start Leontien van Moorsel Classic

16.30 uur Einde sportieve gedeelte Leontien van Moorsel Classic

16.40 uur Kids persconferentie Leontien van Moorsel

16.50 uur Medailleceremonie

17.15. uur Einde Leontien van Moorsel Classic

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.