Nieuw bij de bibliotheek: de Digitale Voorleestas

Nog steeds zijn de scholen, kinderdagverblijven en ook de bibliotheken gesloten. Toch willen we het (voor)leesplezier in gezinnen blíjven stimuleren, maar dan op afstand. Daarom introduceren de bibliotheken de Digitale Voorleestas.

De Digitale Voorleestas is gratis te gebruiken. Wekelijks verschijnen er twee nieuwe boeken in de tas. Elke keer staat een prentenboek centraal met een aantal aanvullende activiteiten die ouders en kinderen samen kunnen doen. Denk aan een liedje, spelletje, app of knutsel die past bij het prentenboek. De voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen het kind mee in een bijzonder verhaal. De eerste week staan de boeken ‘Wij gaan op berenjacht’ en ‘Rupsje Nooitgenoeg’ in de Digitale Voorleestas. www.bibliotheekhelmondpeel.nl/voorleestas.

Plezier & ontspanning

De Digitale Voorleestas is gericht op het stimuleren van voorleesplezier bij gezinnen met kinderen in de leeftijd van 2-6 jaar. De focus ligt op plezier en ontspanning voor ouders en hun jonge kinderen. Voorlezen en talige activiteiten dragen bij aan de taalontwikkeling van het jonge kind en versterken de band tussen ouder en kind. Door regelmatig verhalen te horen vergroten kinderen hun woordenschat en hun kennis van de wereld. Herhaling is daarbij het sleutelwoord. Door het verhaal opnieuw voor te lezen leert het kind iedere keer weer iets nieuws.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *