Nieuw Broodfonds voor ondernemers in Helmond

In Helmond is een nieuw Broodfonds in oprichting. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen. Het nieuwe Broodfonds heeft nog plaats voor zelfstandigen uit de omgeving.

De groep die nu begint met het nieuwe Broodfonds heeft een bestuur van 5 mensen en 25 mensen die mee gaan doen. Johan Mulder is voorzitter van het nieuwe Broodfonds. Hij is enthousiast en zoekt ondernemers die aan willen sluiten: “Ik vind het Broodfonds mooi want het is voor en door ondernemers. Het Broodfonds is transparant je weet wie je steunt en wie er meedoet, samen bouw je ook nog eens een ondernemersnetwerk op. Een bewezen concept op basis van vertrouwen.”

Vertrouwd principe
Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

Sterk netwerk

In Nederland zijn sinds 2011 al meer dan 600 Broodfondsen opgericht door meer dan 27.000 zelfstandigen. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die zij steunen. Zij maken samen een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.

Nieuwsgierig?

Een Broodfonds is er voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen. Wil je meer weten of meedoen met dit nieuwe Broodfonds? Mail naar: info@broodfonds.nl

Meer informatie en het laatste nieuws zijn te vinden op www.broodfonds.nl, twitter.com/broodfonds op www.facebook.com/broodfonds en via #broodfonds

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *