Nieuw: ‘lunchommetjes’ op bedrijventerreinen

Tijdens een terreinbijeenkomsten op BZOB, Hoogeind-De Weijer, Groot Schooten en Helmond West  werden ondernemers bijgepraat over de status van de projecten die Stichting Bedrijventerreinen Helmond heeft draaien onder de vier kernthema’s: Schoon-Heel-Veilig, Huisvesting, Energiebewust & Duurzaam en Werkgelegenheid. Iets nieuws zijn de vitale wandelingen tijdens de recent ontwikkelde ‘lunchommetjes’ op diverse plekken op de bedrijventerreinen.

Deze lunchommetjes van ongeveer 25 minuten per route zijn uitgestippeld door Jibb + Helmond in samenwerking met De Groene M²eter van Eva van Rijsingen en SBH.

Aanleiding is de wens van ondernemers om hun werknemers te faciliteren in zo veilig en groen mogelijke wandelingen in de naaste omgeving van hun bedrijf. Een hele uitdaging omdat er niet overal mogelijkheden zijn. Nog niet wel te verstaan, want de bedoeling is dat het uiteindelijk  toekomstbestendige bedrijventerreinen worden, waarin wandelen een niet meer weg te denken onderdeel is.

Dat is op sommige terreinen nog een lange weg, zoals op BZOB. Daar wordt gestart met de aanleg van een wandelpad aan de Heibloemweg, omringd door biodiversiteit. Deze pilot geldt als blauwdruk om uit te rollen op diverse plekken waar de nood en behoefte hoog is. Op de uitgezette wandelroutes vinden werknemers diverse planten met eetbare vruchten en/of fruit. Op de bijhorende bordjes “eten uit de natuur” kan men een QR-code scannen om meer te leren of de betreffende plant en het lekkers wat eraan hangt. Een knipoog naar een gezondere levensstijl.

De plattegronden van de lunchommetjes worden door de terreinconciërge van SBH de komende weken bij alle bedrijven afgeleverd.

Foto: Stichting bedrijventerreinen Helmond

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.