In het nieuwe tv-programma van DitisHelmond ‘Uit de Kunst’ gaan we in gesprek en bekijken we het werk van Helmonders die bezig zijn met kunst in de breedste zin van het woord.

Alle kunstvormen komen aan bod en we starten deze serie met, hoe kan het ook anders,  stadskunstenaar Luc de Graaf die humor tot een kunstvorm heeft verheven. Soms is de benaming kleinkunst dan ook niet op zijn plaatst, omdat je volgens Luc met humor grote dingen kunt doen.

Luc de Graaf is geboren en getogen op de Markt in Helmond. Op jonge leeftijd wilde hij al iets op een podium doen met humor. Hij startte werkzaamheden bij het Muziekcafé. Maar de komedie bleef hem intrigeren. Tien jaar geleden heeft hij zich toegelegd op het schrijven van boeken en ging hij het toneel op. Net toen hij met zijn werkzaamheden wilde stoppen, werd hij gevraagd om stadskunstenaar te worden. Met het accepteren van deze titel heeft hij humor tot kunst benoemd. Een humorvolle impressie van wat deze kunstenaar in zich heeft. Bekijk de impressie van het leven van deze stadskunstenaar die gelukkig wordt als hij iemand anders ziet of hoort lachen.

Logo DitisHelmond

 

DitisHelmond tv is te zien via:
Ziggo kanaal 36
KPN kanaal 1429
Breedband Helmond kanaal 130
TriNed kanaal 503
Plinq IP tv zender 559
Plinq TV kanaal 741
T-Mobile kanaal 768
via website: https://ditishelmond.nl/

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.