Nieuw zwembad krijgt tóch bubbelbad en sauna

De nieuwe zwemaccommodatie op Sport- en Beleefcampus De Braak krijgt tóch een bubbelbad en sauna. Veel zwemmers in de huidige De Wissen maken maar wat graag gebruik van de extra faciliteiten, maar in de nieuwe accommodatie zouden deze niet terugkeren. Een voorstel van 50Plus en Helder Helmond brengt daar nu echter verandering in.

Volgens het gemeentebestuur passen een sauna en bubbelbad niet in het financiële plaatje van de nieuw te bouwen accommodatie. Eerder stelde de gemeenteraad 13,5 miljoen euro beschikbaar voor het omvangrijke project, waarbij ook Helmond Sport en Het Dr. Knippenbergcollege zijn betrokken. Maar nu Helmond het jaar 2020 met een positief resultaat afsluit, willen Helder Helmond en 50Plus dat overschot benutten door alsnog een sauna en bubbelbad te realiseren. Deze worden door de huidige zwembadgebruikers, onder wie veel ouderen, namelijk volop gebruikt. In het proces richting een nieuw zwembad werd eerder dan ook meermaals aangegeven dat de extra faciliteiten zouden worden gemist.

Een voorstel om hen tegemoet te komen kan op een meerderheid van de gemeenteraad rekenen. Raadslid Martijn Rieter (Helder Helmond): “Hiermee wint het nieuwe zwembad ook aan kwaliteit, een impuls die tevens voor een hogere bezoekersgraad zorgt. Al met al is dit een goede investering.” De bouwkosten van deze extra faciliteiten worden op ongeveer 125.000 euro geschat.

Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Berry Smits Reply

    Vele partijen hebben gepleit voor deze voorzieningen!

  2. Jacqueline Bach Reply

    Inderdaad, meerdere partijen hebben hierin hun bijdrage gehad. Bach Plus heeft zeker er op gehamerd dat een Zwembad in die orde van grootte voor iedereen moet zijn. Dus ook aan de eisen van de verschillende doelgroepen moet voldoen. De wethouder had toegezegd dat hij het bij de definitieve opdracht mee zou geven aan de uitvoerder. Daar heeft Bach Plus zeker aan meegedragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.