Aan het begin van de Nachtegaallaan, aan de overkant van de Vondellaan-vijver, is met de bouw van een ander nieuwbouwproject begonnen. Het betreft hier de bouw van 26 appartementen en 14 grondgebonden woningen.

Het project heet Schryverskade en de appartementsgebouwen komen aan de Nachtegaallaan en de Thomas van Kempenstraat. In april is een begin gemaakt met het eerste graafwerk en zijn de eerste funderingspalen geboord. In de tijd erna zijn al grote vorderingen gemaakt, want de 26 appartementengebouwen geven al een aardig beeld. Van de in totaal 14 woningen zijn tot nu toe alleen de funderingen zichtbaar. Om de bouw mogelijk te maken, heeft Woonpartners in 2020 alle duplexwoningen die hier stonden, laten slopen en de grond laten zuiveren. Als dit project klaar is, zal het een mooie aanwinst zijn voor de wijk. De foto’s geven in vogelvlucht een beeld van de start tot heden.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Wederom bedankt voor deze, zoals gewoonlijk, fantastische en uitgebreide fotorapportage. Door al deze nieuwbouwactiviteiten krijgt onze stad een een geheel andere uitstraling en is het lang niet meer de oude en hier en daar verpauperde fabrieksstad van weleer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *