In de nieuwbouwwoningen op Suytkade werden in samenwerking met Ballast Nedam, het IVN en De Vogelbescherming nestkasten ingemetseld voor vleermuizen en zwaluwen.

Vleesmuishuizen in Weversdok SuytkadeHet was al een drukke bedoening op de bouw in Suytkade. Er stond een fris windje, maar dat mocht geen naam hebben. Aanwezig waren van het IVN Jan van Bommel en Jan van der Rijt, van de vogelbescherming, Femke Jochems en van Ballast Nedam waren dit Chantal van Groezen-Bernard en  Willem van der Linden. De aanwezige journalisten werden uitgenodigd mee naar boven te gaan, de steigers op, maar niet voordat zij een helm kregen vanwege de veiligheidsvoorschriften. Eenmaal boven kregen zij een korte uitleg van wat er gebeuren ging en een bouwvakker demonstreerde hoe de nestkasten er werden ingemetseld. Er moet wel gezegd worden dat het uitzicht van boven over Helmond betoverend was. Maar wel met een stevige bries. Doelstelling: nieuwbouw kan ook voordelen opleveren voor de aanwezige vleermuizen en zwaluwen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer en Liam Toll

Camerawerk: Jason Gerritsen

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *