Nieuwe bestuursleden Boeremèrt Brouwhuis

De organisatie van de Boeremèrt Brouwhuis is flink uitgebreid met vijf nieuwe bestuursleden en staat dus ook dit jaar weer garant voor een succesvolle editie, de 39ste alweer.

Kristel van Bree, Harm van Bree, Joep van Leuken, Daan van de Nobelen en Ties van Leuken. Vijf jongelui die verdraaid goed weten waar zij aan beginnen. Ze zijn al jarenlang actief in het verenigingsleven van de wijk, zoals de scouting en de voetbal- en carnavalsverenigingen. En zijn dus ook opgegroeid met de Boeremèrt. Daan bijvoorbeeld is al 20 jaar actief bij de scouting en weet van organiseren veel af. Hij hoopt dat in de toekomst meer mensen van zijn leeftijd willen meewerken als vrijwilliger.

Het bestuur van de Boeremèrt is erg blij met de vijf nieuwe leden. “Het maakt de organisatie sterker en zo kunnen wij de bezoekers hopelijk elk jaar meer bieden”, aldus de organisatie.

De Boeremèrt heeft her en der een enkele kleine wijziging. Het logo is bijvoorbeeld vernieuwd. De gezelligheid en de sfeer blijven echter hetzelfde. Meer nog: doel is dat dit jaarlijks versterkt wordt door de inzet van eenieder.

Er is dit jaar zelfs een schaapsherder met zijn hond aanwezig. Men wil hierdoor meer verbinding tot stand brengen tussen het vroegere en het hedendaagse boerenleven.

De Boeremèrt Brouwhuis is een van de mooiste evenementen waar de wijk om bekend staat. Eerste pinksterdag, zondag 28 mei, is het dan ook weer volle bak op de hoek Peeleik/Bruhezerweg in het centrum van Brouwhuis. Ook deze 39ste editie is gratis te bezoeken van 11.00 tot 18.00 uur, met aansluitend feest op het pleintje tot 23.00 uur.

Verslag : Hans Choufoer

Foto’s: organisatie Boeremèrt Brouwhuis

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Dit artikel heeft 2 reacties

    • DitisHelmond Helene Ermens - Redactie Reply

      Beste Joep, daar heb je uiteraard helemaal gelijk in. En dus ook aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *