Nieuwe cyclus luistercursus klassieke muziek

Vorig jaar startte KBO St. LUCIA te Helmond met een luistercursus klassieke muziek. De lessen waren zo boeiend dat men vroeg om een vervolg. Dat gaat er komen, en u kunt daar bij zijn (Ook als u er vorig jaar niet bij was)!

Ontspannen sfeer

In een luistercursus betreedt u in een ontspannen sfeer de ongekend rijke en mooie wereld van de klassieke muziek en leert u gaandeweg bewuster te luisteren. U hoeft er geen muzikale achtergrond voor te hebben of noten te kunnen lezen. Er is slechts één vereiste: laat u verwonderen.

Geluids- en beeldfragmenten

Er zijn 8 lessen (1 maal per maand) die tezamen een chronologische lijn vormen door de muziekgeschiedenis. Iedere les staat een muziekstuk centraal, waarbij u aan de hand van boeiende informatie en diverse geluidsfragmenten het werk en de componist leert kennen. Ook wordt minstens 1 les in zijn geheel besteed aan een opera, en is er een thema les.

Afwisseling

De lessen zijn rijk aan afwisseling. Regelmatig is er ruimte voor een aantal speelse, zeer gewaardeerde rubrieken. Docent is Maurice Wiche, ervaren musicus, docent, koordirigent, en recensent klassieke muziek bij dagblad de Limburger en enkele vakbladen.

Inschrijven

Inschrijven kan tot 8 oktober 2022.Het zijn 8 bijeenkomsten, 1 maal per maand, op de dinsdagmiddag van 15.45-17.45 uur. Locatie is Wijkhuis ‘t Brandpunt te Brandevoort. Eerste les is op 11 oktober. Kosten voor leden €150,-, voor niet-leden €165,- Inschrijven kan bij contactpersoon Hans van Knegsel: vicevoorzitter@kbo-stlucia.nl, tel. 06 12304586.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door KBO st. Lucia

KBO-St. Lucia is een afdeling van KBO-Brabant en heeft ongeveer 660 leden. Zij zet zich in voor belangen van ouderen vanaf 50 jaar. Er zijn allerlei activiteiten waaraan de leden kunnen deelnemen: actief of gewoon gezellig samenzijn. Er worden reisjes en excursies georganiseerd. Er zijn voorlichtingsbijeenkomsten over diverse onderwerpen. Er zijn vier KBO-afdelingen binnen de gemeente Helmond verenigd in de "KBO-Kring Helmond".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.