Nieuwe Fytopraktijk METIS in centrum Helmond

Anke Welten is gediplomeerd fytotherapeut en heeft sinds kort de pratijk METIS in de Veestraat in Helmond.‘Fytotherapeut?’, hoor ik je denken. “Fytotherapie richt zich op het behandelen, verminderen of voorkomen van aandoeningen bij mens en dier met geneeskrachtige planten en de bereidingen daarvan”, laat Anke weten.

Haar praktijk ontleent de naam aan Metis, de god van de wijsheid en de kunde. De wijsheid doelt op de wijsheid van de natuurgeneeswijze, de oudste geneeswijze op aarde. De kunde verwijst naar de juiste toepassing van de verworven wijsheid.

“Ik lees, studeer, plant, zaai en oogst dat het een lieve lust en is uiteindelijk, na een intensieve studieperiode, mag ik mijzelf gediplomeerd fytotherapeut noemen, één van de weinigen in de directe omgeving van Helmond. Samen met andere lichaamsgerichte praktijkhouders, bieden we een omgeving waar aandacht is voor het onderhoud van het lichaam”, zegt Anke.

Als fytotherapeut, of anders gezegd, herborist, kan ze ondersteuning bieden om het lichaam in balans te brengen of te houden. Iedereen kan gebruik maken van de ondersteunende werking van natuurlijke ingrediënten. In haar praktijk adviseert ze over leefstijl, het verhogen van de immuniteit en helpt klachten te verhelpen of te verminderen. Anke gaat hier verder op in: “Ik vind het belangrijk om uitgebreid de tijd te nemen om inzicht te krijgen in klachten, leefstijl en de reguliere behandeling die iemand misschien al ondergaat. Ik kijk daarbij naar het hele lichaam en hoe iemand zich voelt. Ik kijk dus niet alleen naar de klacht.”

Voor afspraken maken is er ruimte op de maandagochtend tussen 09:00 en 12:00 uur.

Neem ook eens een kijkje: www.fytopraktijkmetis.nl

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Austeja Jonikate - Redactie

Ik ben Austeja en ik kom uit Helmond. Ik studeer journalistiek in Utrecht en ik ben een van de nieuwe aanwinsten van DitisHelmond.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *