Woensdagavond 30 maart is door burgemeester Elly Blanksma de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd voor de periode 2022-2026. Maar liefst 22 nieuwe raadsleden werden toegevoegd aan de overgebleven 15 raadsleden uit de oude raad. Hopelijk voelen de nieuwe raadsleden zich snel thuis in deze raadszaal. Als alles goed gaat, zullen zij ergens in 2023, ook nog een keer mogen verhuizen naar het Huis voor de Stad, dat nu nog in aanbouw is.

Burgemeester Elly Blanksma heette alle nieuwe en oude raadsleden van harte welkom en wenste hun, voor deze raadsperiode tot 2026, heel veel succes en wijsheid toe. Onder het toezicht van vele familieleden en belangstellenden, hebben de nieuwe en oude raadsleden ten over staande van de burgemeester de eed of de gelofte afgelegd. De raadsleden werden allemaal opgeroepen door griffier Jan Jaspers. Hij deed voor de laatste keer, omdat hij in juli met pensioen gaat. Het eerste voorstel dat werd aangedragen  werd door iedereen ingestemd en de handen gingen hiervoor in de lucht. Burgemeester Blanksma wees de nieuwe raadsleden er op, dat deze nieuwe job die ze er bij gaan doen, veel tijd in beslag zal gaan nemen en dat het thuisfront hier ook rekening mee moet gaan houden.

Nieuwe raadsleden

De nieuwkomers in de gemeenteraad zijn: Sanae Yahia ,  Tommie Niessen , Jeanette Hendriks (GroenLinks), Joyce Willems-Kardol, Rick Koolen,  Rob de Greef (VVD), Louis van de Werff, Willem Boetzkes, Stefanie Brugmans-Aarts (Helder Helmond) , John van der Kant, Ron Peters (CDA), Dirk van Dam (SP), Marlotte Brouwers (D66), Annegien Wijnands (PvdA),Theo Heller, Manfred Smol (Forum voor Democratie), Omar Fkihi (DENK), Herbie Guldenaar (Mì Hellemonders).

 © Tekst en Foto’s Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Nu maar hopen dat er veel daadkracht van uitgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.