• nieuwe ondernemer

Een nieuwe ondernemer op de Helmondse markt, is een welkome afwisseling. Tapas Don Ramon el rey de tapas. Dit is een zin die men niet vaak gehoord heeft maar daar zal waarschijnlijk verandering in komen, wanneer men kennis heeft gemaakt met Ramon.

De Helmondse markt was op zaterdag 26 juni een gezellige boel. Niet te druk bij de kramen maar gewoon gezellig. De Helmondse troubadour van de markt, Milko, reed weer met gezellige muziek over de hele markt. En het lekkere weer zorgde voor een opgewekte stemming bij de bezoekers en de ondernemers.

Op het Ameideplein was er helemaal achter in de hoek ter hoogte van de Ameideflat ook een gezellige drukte. Daar stond een nieuwe kraam van Ramon van Ras, bij sommigen bekend maar niet bij iedereen. Maar dat zal flink gaan veranderen. Ramon is een goed gehumeurde vrolijke vent met een aanstekelijke glimlach. Het is ook een vakman. Hij is een bekende culinaire adviseur en expert van puur Spaanse gerechten. Hij reist veel door Nederland en België om presentaties te geven bij grote bedrijven, restaurants en andere evenementen en zijn heerlijkheden zijn uitsluitend Spaans. Een andere specialiteit van Ramon is een presentatie met zijn aspergebus. Hij presteert het om 62 presentaties te geven in twee maanden tijd.

Nu wil hij op de Helmondse markt beginnen met zijn Spaanse lekkernijen. Samen met zijn vrouw en dochter en medewerkers presenteert hij Spaans eten waar je van gaat watertanden. In zijn kraam presenteert hij onder andere iberico ribs en pata negra hammen.

Wat dat inhoudt zou u volgende week moeten proberen op de markt, want smaak kun je niet uitleggen. Dat het overheerlijk is , is wel zeker. Ook de pannen met paella zijn heerlijk. Met zeevruchten, vegetarisch of met kippendijen. Het is beslist de moeite waard om er volgende week eens te gaan kijken bij de nieuwe ondernemer op de markt én te proeven. U krijgt er zeker geen spijt van….

Met speciale dank aan de familie Van Ras

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *