Nieuwe opleidingen bij Yuverta mbo Helmond

Vanaf schooljaar 2022/2023 biedt Yuverta mbo Helmond twee nieuwe opleidingen aan; Dier en Buitensport. Vanuit Yuverta mbo Eindhoven komt de opleiding Dierverzorging op niveau 2 naar Helmond. Ook ‘oriëntatie Paard’ wordt hierbij aangeboden. Dit is een aanvulling op de dieropleidingen die al aangeboden worden in Helmond. Daarnaast wordt komend schooljaar ook de opleiding Buitensport instructeur op niveau 3 aangeboden.

Dierverzorging is een opleiding op niveau 2 en richt zich op de verzorging, gezondheid en huisvesting van dieren. Deze opleiding duurt 2 jaar. Voor degene die alles over de hippische sector willen leren, is er een mogelijkheid om naast deze opleiding extra de oriëntatie Paard te volgen. Door het aanbieden van deze opleiding, biedt het mbo studenten meer doorstroommogelijkheden naar de andere niveaus, zoals de opleiding Dier en gedrag en Dier en management.

Buitensport
De rode draad in beide opleidingen is het begeleiden van buitensportactiviteiten zoals mountainbiken, klimmen, kajakken, boogschieten en survivalparcoursen in binnen- en buitenland. De focus ligt hierbij op kwaliteit en veiligheid. Het verschil tussen de opleidingen is dat Buitensport instructeur studenten opleidt om groepen te begeleiden en ervoor te zorgen dat mensen op een veilige en leuke manier buitensporten beoefenen. Bij Buitensport coördinator ligt de nadruk op het coördineren van activiteiten en de aansturing van de instructeurs die groepen begeleiden.

Jaarrond inzetbaar
“Gekwalificeerde buitensportmedewerkers zijn een vereiste voor veel bedrijven in de outdoorbranche,” vertelt Vince van Miltenburg, docent Buitensport. “Samen met de branche zijn daarom deze opleidingen ontwikkeld. Een aantal jaar geleden zijn we gestart met niveau 4, ik ben trots dat we daar nu ook een niveau 3-opleiding aan kunnen toevoegen. We hebben gekeken welke competenties in het werkveld nodig zijn. Zo is het belangrijk dat studenten jaarrond inzetbaar zijn. Daarom leren de studenten over aanleg en onderhoud van het buitensportterrein en faciliteiten, natuurbehoud en duurzaamheid. Ook het inventariseren van terrein en materialen, wet- en regelgeving en het opstellen van buitensportprogramma’s staan op het programma.” Beide Buitensportopleidingen worden ook bij Yuverta in Geldermalsen en Velp aangeboden.

Open dag
Op donderdag 24 maart is de open dag van Yuverta mbo Helmond. Bekijk alle kennismakingsmomenten op Yuverta.nl/kennismaken.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.