De nieuwe raadzaal is afgelopen week officieel in gebruik genomen. Het was voor iedereen even wennen. Zo was er voor de pers geen speciale tribune meer, maar zijn er voor journalisten aparte tafels met ruimte voor laptops gereserveerd. Daarnaast was het nieuw dat de ruimte nu voor iedereen toegankelijk is en er geen pasje meer nodig is.

Ook de gemeenteraadsleden moesten wennen aan de nieuwe raadszaal, met kakelverse apparatuur zoals een nieuw microfoonsysteem. Daarnaast werden ook twee nieuwe voorzittershamers in gebruik genomen. Leerlingen van Vakcollege Helmond maakten twee designs: één met de skyline van Helmond voor de raadszaal en één met het wapen van Helmond voor de commissievergaderingen.

Burgemeester Blanksma koos voor de hamer met de skyline erop. Het Vakcollege maakte voor de burgemeester ook een exemplaar met beide designs waar 2012 tot 2024 op stond. Dit is de periode dat burgemeester Blanksma actief is voor de gemeente Helmond. Deze speciaal voor haar gemaakte hamer is een afscheidsgeschenk waar ze “met plezier aan zal terugdenken”.

De raadzaal is nu officieel geopend.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *