Nieuwe reeks TechBizz voor ‘Brainport-kinderen’

Van wie kun je het best leren hoe techniek en wetenschap in elkaar zitten dan van de experts zelf? Juist. Daarom start de Bibliotheek-Helmond op woensdag 27 september met een nieuwe reeks TechBizz, speciaal voor al die ‘Brainport-kinderen’.

Iedere laatste woensdag van de maand staat er een ander techbedrijf uit de regio in de spotlights in het TechLab van Bibliotheek Helmond. Technische kennis vormt de basis voor het werk binnen onze Brainportregio. De komende jaren komen er steeds meer technische vacatures. De bibliotheek laat kinderen op een positieve manier kennismaken met de veelzijdigheid van techniek, want de Brainport-regio biedt hen volop kansen.

DIFFER

Op woensdag 27 september trapt DIFFER de nieuwe reeks af. DIFFER (Dutch Institute for Fundamental Energy Research) doet onderzoek naar schone energie, de energie van de toekomst. Het instituut maakt gebruik van computerprogramma’s die taken uitvoeren voor de onderzoekers. Het schrijven van deze computerprogramma’s noem je programmeren. Na een korte uitleg over programmeren gaan kinderen zelf aan de slag met programmeren op een Raspberry Pi. Aan het eind van deze workshop kunnen ze zelf een interactieve game programmeren. Deze workshop is voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Workshops oktober

In oktober kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar meedoen met een workshop van AAE. In november komt Hoppenbrouwers Techniek een workshop geven aan kinderen van 6 tot 12 jaar. Inschrijven is al mogelijk.

Aanmelden en meer informatie

Via de website van de Bibliotheek Helmond-Peel kun je je (klein)kind aanmelden voor TechBizz. Ga naar www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten en zoek op TechBizz. Ook kinderen die niet in Helmond wonen zijn uiteraard van harte welkom!

[Foto: Bibliotheek Helmond]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *