Nieuwe samenwerking Stichting Leergeld en Bibliotheek Helmond

Stichting Leergeld Helmond en Bibliotheek Helmond gaan samenwerken om gezinnen met een laag inkomen te ondersteunen. Dankzij deze nieuwe samenwerking kunnen kinderen uit gezinnen met een klein budget toch deelnemen aan jeugdactiviteiten die de bibliotheek organiseert. 

“Helmonders met een laag inkomen kunnen een kaartje kopen voor een jeugdactiviteit bij de bibliotheek”, vertelt een woordvoerder. “De kosten kunnen zij daarna terugvragen bij Stichting Leergeld. Dit zorgt ervoor dat alle kinderen, ongeacht de financiële situatie van hun ouders, de kans krijgen om mee te doen aan leuke en leerzame activiteiten.” Met het initiatief willen beide organisaties bijdragen aan een inclusieve samenwerking, waarin iedereen kan deelnemen en zich kan ontwikkelen.

Iedereen moet mee kunnen doen
“Het is belangrijk dat kinderen met minder financiële middelen ook kunnen deelnemen aan de waardevolle activiteiten die de bibliotheek organiseert,” zegt een woordvoerder van Stichting Leergeld Helmond. “We hopen dat deze samenwerking drempels wegneemt en kinderen de kans geeft om ook buiten school te groeien en te leren.”

Meer informatie
Wil je meer informatie over het terugvragen van de kosten, neem dan contact op met de Stichting Leergeld door te mailen naar info@leergeld-helmond.nl of door te bellen naar 0492 52 28 28 (op maandag, woensdag en donderdag van 09.30-11.30 uur). Ook op de website www.leergeld.nl vind je meer informatie.

Lees ook: ‘Stichting Leergeld Helmond: ‘Kinderen moeten mee kunnen doen‘”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *