Stadspark De Warande heeft er iets nieuws bij. In het gebied tussen de twee gebouwen staan sinds begin april nieuwe speeltoestellen.

Zondag 23 april was er een korte ceremonie om de speeltoestellen officieel in gebruik te nemen. Maarten Koolen van Stichting Dierenparken Helmond startte het openingsprogramma met een toespraak. Hierna nam wethouder Cathalijne Dortmans het woord.

Daarna werd het naambord met de echt Helmondse naam Ut Speulbos onthuld. De wethouder deed dit samen met vertegenwoordigers van Ladies’ Circle 76 Helmond (Frederique Manders), de Ronde Tafel 162 Croy en de Royal Swinkels Family Brewers. Dankzij deze financiers was het voor de Stichting mogelijk om de toestellen aan te schaffen.

De aanwezige huifkar maakte vervolgens een aantal rondjes door het park. Zo kregen de aanwezigen een kleine indruk hoe het warandepark er tot nu toe uitziet. Ook clown Dico was aanwezig, die voor de jeugd kleurrijke ballonnenfiguren maakte.

IVN afdeling Helmond schonk een grote partij wilgentenen. Daardoor kon door vrijwilligers en mensen van de reclassering op ludieke en natuurlijke wijze een ingang en omheining voor Ut Speulbos gemaakt worden. Al met al is het Warandepark weer een stuk aantrekkelijker geworden.

Een nieuwe stap in de realisatie van het Wijkspeelplan Stiphout en Warande van de Gemeente Helmond.

Verslag en foto’s: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Anonieme bezoeker Reply

    Dag Hans,

    Ik mis in dit verhaal het volgende; de mensen van reclassering, de vrijwilligers en het personeel van de Warande hebben de ingang van het speulbis met wilgentenen gecreëerd die geschonken zijn door het ivn.

    Deze mensen moeten gewoon in het bijzonder genoemd worden. Zij hebben het namelijk gemaakt zoals de Warande nu is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.