‘Nieuwe Sport Campus de Braak écht voor iedereen’
Helmond Toegankelijker had deze week overleg met de architect buitenruimte en de gemeente over de toegankelijkheid van de toekomstige Sport en (be) Leef Campus de Braak. De organisatie is blij verrast met het ontwerp. Ook was het mogelijk om mooie aanvullingen aan te reiken op verschillende gebieden. Dus voor rollers, maar ook blinden, slechtzienden en mensen slecht ter been. Ook over het uiterlijk en een niet te drukke omgeving is nagedacht. Ingrid Bakker van Helmond Toegankelijker is enthousiast over de gang van zaken en schreef naar aanleiding daarvan een column: 

“Het klinkt best simpel. Een nieuwe accommodatie, moet toegankelijk zijn voor iedereen. Maar als je goed gaat bedenken wat dat eigenlijk inhoudt, komt er stiekem best veel bij kijken. Gelukkig beseffen steeds meer ontwerpers, architecten en andere disciplines dit ook. En ook groeit het besef, dat dat het beste werkt, door samen met ervaringsdeskundigen in gesprek te gaan.

Want ons motto is, in een keer goed is altijd goedkoper dan de eerste keer fout en daarna herstellen. En ook, soms is het allemaal niet zo ingewikkeld als men had gedacht. Zo ook deze week toen we met een afvaardiging ervaringsdeskundigen met de architect buitenruimte Campus De Braak een ontmoeting hadden.

Samen hebben we de huidige plannen bekeken. En we werden al blij van de eerste opzet! Er was veel aandacht voor om iedereen zich welkom te laten voelen. Wat wil een Helmonder nog meer? Nou… als de (klein)kinderen moeten voetballen, is het fijn om ook te kunnen kijken als je slecht ter been bent. Daarvoor is dan het  (typisch Helmondse) bankje langs het veld.

Bij de inrichting van speelplekken, is het  van belang dat ook kinderen met een handicap mee kunnen spelen. Of dat een ouder met handicap bij het speeltoestel kan komen om mee te spelen of te helpen als het kind gevallen is.

Een trap die de campus op leidt….hmmm misschien toch liever vervangen voor een helling. En wat te denken van een extra aanduiding voor blinden en slechtzienden, zodat ze weten waar ze zich bevinden.

Opvallend is hoe sommige locaties binnen de campus een mooie dubbele bestemming krijgen, zonder elkaar in de weg te zitten! En wat natuurlijk uitermate belangrijk is, er is veel aandacht voor de Helmond Sport supporters. Hoe kunnen zij goed over de campus bewegen. Maar ook, kunnen zij hun auto, fiets of scooter/scootmobiel kwijt?

Nu is er nog alleen over de grove opzet besproken. In een later stadium, gaan we gezamenlijk in op meer gedetailleerde zaken. En zo wordt de nieuwe Campus de Braak, voor echt alle Helmonders!”

Sportieve groet voor iedereen, namens Helmond Toegankelijker,
Ingrid Bakker

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *