Nieuwe voorzitter voor Dierenparken Helmond

Maarten Koolen is de nieuwe voorzitter van wat voorheen de Stichting Jan Visser Dierenparken heette. Hij volgt daarmee Alexander Bogaerts op, die zich ruim 20 jaar voor deze stichting heeft ingezet ,waarvan 11 jaar als voorzitter. Tegelijkertijd is ook de naam van de stichting veranderd in Dierenparken Helmond.

 

Ambitie

 

De naam is veranderd om de verwarring met het Jan Vissermuseum te voorkomen. Dit is een andere stichting met een heel andere doelstelling. Met de actie Rabo Clubsupport werd dat duidelijk met ook financiële gevolgen. De naam Dierenparken Helmond laat de ambitie zien om alle dierenparken in Helmond te kunnen steunen.

Giften

De parken zijn eigendom van de gemeente Helmond. Alle dieren binnen deze parken komen voor rekening van de stichting Dierenparken Helmond. Dat betekent de aanschaf van dieren, de medische verzorging en het voer. Voor de uitvoering van die taak zijn ze afhankelijk van giften. Jaarlijks is er zo’n € 10.000,- nodig om die taken uit te voeren. Vroeger werd vaak geschonken door bedrijven, maar daar is veel van weggevallen door de corona- crisis.

Zo is het jaren gegaan, maar de stichting wil meer en verandering. Allereerst met de realisatie van een kinderboerderij. Ook zou er meer invloed moeten komen op de dierverzorging en de verbetering van de dierenverblijven. Daarvoor zijn vrijwilligers nodig. een en ander moet op korte termijn  uitmonden in een realistisch plan.

Steunen

Bedrijven kunnen ook sponsor zijn en zo bijdragen aan een betere leefomgeving in Helmond. Bedrijven die een grotere rol willen spelen bij de ontwikkeling van de Dierenparken Helmond kunnen een mailtje sturen naar info@dierenparkenhelmond.nl .

Wat kunnen bezoekers doen om de parken te steunen? Om particulieren de gelegenheid te geven 0ok mee te helpen, heeft Dierenparken Helmond een adoptieplan ontwikkeld. Via de website www.dierenparkenhelmond.nl kunnen mensen een dier adopteren voor een jaar. Dat kan al vanaf €5,-. Ook kunnen zij een adoptiecertificaat ontvangen of cadeau doen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Austeja Jonikaite

Ik ben Austeja en ik kom uit Helmond. Ik studeer journalistiek in Utrecht en ik ben een van de nieuwe aanwinsten van DitisHelmond.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *