Zwembad De Braak telefonisch weer bereikbaar

Het spiksplinternieuwe Optisport-zwembad De Braak in Helmond wordt op 17 december officieel geopend. Maar intussen kun je er vanaf 1 december al terecht om een baantje te trekken. Ook zou de receptie van het zwembad telefonisch bereikbaar moeten zijn vanaf die datum. Dat laatste bleek afgelopen week echter nog níet het geval. Het probleem is inmiddels opgelost, zo meldde de manager vandaag.

‘Wat leuk dat je Optisport De Braak belt. Helaas liggen Zed en Sop even te slapen. En rusten ook wij even uit, zodat wij je daarna weer goed kunnen helpen. Je kunt onze openingstijden vinden op www.optisport.nl/debraak. Of stuur even een mail naar debraak@optisport.nl. Alvast bedankt en hopelijk tot snel.’ Deze boodschap kreeg je afgelopen week te horen als je belde met het zwembad. Terwijl werd gecommuniceerd dat je per 1 december met het zwembad zou moeten kunnen bellen.

‘Al een hele week gebeld’

Dit is Helmond ontving afgelopen week diverse berichten van inwoners die zich afvroegen wat er loos is bij het zwembad. Zo probeerde een inwoner al de hele week om telefonisch in contact te komen via het gecommuniceerde nummer. In de hoop een medewerker aan de lijn te krijgen. “Ik wilde mezelf graag aanmelden voor de rondleiding en het vrij zwemmen tijdens de officiële opening van het zwembad op zondag 17 december. In plaats daarvan krijg ik alleen maar die voicemail te horen. Ik kan wel mailen, maar dat wordt moeilijk zonder computer. Bovendien vind ik het gewoon fijner om te bellen.”

Probleem verholpen

Dit is Helmond nam contact op met het hoofdkantoor van Optisport. De rayonmanager die gaat over de telefonische bereikbaarheid was zelf niet bereikbaar. Daarop stuurden we een mailtje naar de desbetreffende manager, Bas Nijnens. Die reageerde vandaag via de social media: “Tja, was even een foutje. Onze ‘open’ stand speelde een bandje af dat meldt dat we gesloten zijn. Zonder dat we dat wisten. Laten we het houden op het gladstrijken van een paar zaken. Als het goed is, kun je nu tijdens de openingstijden weer gewoon bellen met het zwembad.”

Ook online bereikbaar

Zwembad de Braak is ook bereikbaar via de website. Daarop staat nog steeds vermeld dat je op 17 december vanaf 12.00 uur van harte welkom bent om langs te komen en het nieuwe zwembad te bewonderen. Gratis aanmelden voor de rondleiding en/of het vrij zwemmen is een vereiste. Maar alleen via de website. Helaas heeft aanmelden geen nut meer, want zowel de tijden voor de rondleiding alsook het vrij zwemmen zitten inmiddels vol.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *