‘We gaan elkaar weer ontmoeten,’ is het zinnetje waarmee burgemeester Elly Blanksma vorig jaar haar toespraak afsloot. Dat de lock down opnieuw zorgt dat de nieuwjaarstoespraak via een video naar de inwoners gaat, had niemand toen kunnen voorzien. Na een prachtig lied door zanger/pianist Robbert sprak de burgemeester de inwoners van Helmond toe.

Zij spreekt over de Brabantse gezelligheid en Helmondse gemoedelijkheid en citeert stadsdichter Bert Kuijpers, die in maart overleed. Ze geeft aan hoe belangrijk de saamhorigheid is tijdens de crisis en geeft aan dat ze met verbazing kijkt naar de verruwing van het land: ‘Mensen lijken lijnrecht tegenover elkaar te staan. Maar respect voor elkaar is de kurk waar deze samenleving op drijft.’

Blanksma haalt aan dat ook zij, net als alle inwoners, veel mist vanwege de coronamaatregelen. ‘Ik mis de samenkomsten en ontmoetingen, gesprekjes en de bijzondere verhalen op straat. Ik ben dankbaar voor al het geduld, de inzet en ik ben onwaarschijnlijk trots op Helmond! We gaan samen op zoek naar nieuw evenwicht, dat vraagt lef, durf en veerkracht. Dat waar Helmonders om bekend staan.’

‘Helmond heeft binnenkort meer dan 100.000 inwoners en is een stad waar iedereen er toe doet.’ Blanksma geeft aan dat het vertrouwen in overheid  lager is dan ooit. Inwoners voelen zich soms onvoldoende gehoord in deze coronacrisis. Overheid is niet toegankelijk met ondoorzichtige procedures. Ze staat voor de grote opgave om het herstel van vertrouwen blijvend te agenderen.

Stimuleringsprijs voor We Care Helmond

Na de nieuwjaarstoespraak reikt de burgemeester de stimuleringsprijs uit aan We Care Helmond. Ze zijn met 13 maar bereiken met hun acties een veelvoud aan mensen in Helmond.

Jongeren kunnen positieve dingen doen voor onze prachtige stad, steken de handen uit de mouwen door voedselpakketten samen te stellen. Echt verbinding maken, een nieuwe generatie staat klaar! We Care Helmond ontving een cheque van 2500 euro.

Na de uitreiking besluit de burgemeester met de woorden waar ze ook mee begon: we gaan elkaar weer ontmoeten, ik mis jullie, ik wens jullie allen een mooi, liefdevol en gezond 2022.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *