Nieuws: de bibliotheek is gesloten vanwege corona maatregelen. Omdat de maatregelen zijn aangescherpt gaan de buurthuizen, theaters en bibliotheken dicht.

Het is niet bewezen dat er besmettingen zijn opgetreden via bibliotheken. In België is er voor gekozen om alleen de bibliotheken open te laten.

In het voorjaar was men op het idee gekomen om een afhaalbieb te starten. Dit plan wordt weer uitgevoerd. Mensen kunnen online boeken bestellen. Zodra de boeken klaar liggen, stuurt de afhaalbieb bericht. Met het bibliotheekpasje kunnen de boeken worden opgehaald.

Mensen kunnen ook gebruik maken van de online bibliotheek. Dat is op: www.onlinebibliotheek.nl.

Met het bibliotheek-abonnement kan men daar onbeperkt gebruik maken van het landelijke aanbod van boeken.

Voor speciale activiteiten mogen de buurthuizen en de bibliotheken wel open blijven, zoals het afgeven van boeken of het begeleiden van studenten, omdat deze de afgelopen tijd al veel achterstand opliepen.

Mensen die naar Nederland zijn gevlucht, komen naar het taalcafé om Nederlands te leren en andere mensen te ontmoeten. Zij hebben vaak geen familie of vrienden om zich heen en via het taalcafé leren ze andere mensen kennen.

Door de sluiting van het taalcafé raken die mensen buiten het vizier.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *