Night of the Nerds on Tour in Helmond

Het tekort aan (technisch) talent is nog nooit zo groot geweest en de verwachting is dat dit de komende jaren alleen maar zal toenemen. Om dit tij te keren en om te laten zien hoe leuk techniek wel niet is, halen we op woensdag 7 december het concept Night of the Nerds naar regio Helmond- de Peel in de Cacaofabriek te Helmond.

De roep om technisch talent blijft onverminderd groot. Voor jonge denkers en doeners zijn er volop mogelijkheden voor een relevante en interessante studie en/of baan in de techsector. Die boodschap staat centraal tijdens Night of the Nerds on Tour 7 december a.s.: hier zetten we technologie letterlijk én figuurlijk in de spotlights. Hightech is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert echt topprestaties. En daar zijn we ontzettend trots op! Om dit trotse gevoel te delen werken de technische bedrijven van Stichting Hightech Helmond- de Peel samen met Gemeente Helmond en Future Bites aan dit evenement vol met technologische verrassingen.

Dat er op de scholen net zoveel behoefte is, werd duidelijk toen de 600 plekken binnen 2 dagen waren vergeven. Ruim 600 VO-leerlingen en MBO-studenten van diverse scholen uit de regio worden op woensdag 7 december meegenomen in de frontlinie van innovatie en raken geïnspireerd, uitgedaagd en ondergedompeld in de wereld van creativiteit, technologie en innovatie. Dit doen we op een laagdrempelige, interactieve manier. Het programma bestaat uit een ochtend- en middag gedeelte met diverse techtalks, workshops en een grote doorlopende expositie. Dus vooral zelf aan de slag en beleven, door o.a. het programmeren van je eigen muziek, maken van virtuele kunst met een computer, strijden tegen een cobot, je eigen soepsmaak uitvinden en een virtuele thrill ride maken in een achtbaan. We brengen technologie tot leven.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.