Nog een huldiging Niels Vink: ‘Ik had helemaal niks in de gaten’

Rolstoeltennisser Niels Vink heeft na succesvolle Paralympische Spelen én US Open zijn tweede Helmondse huldiging gevierd. In het Solar Unie Stadion van Helmond Sport kreeg de Olympisch kampioen dinsdagavond nog een warm welkom. Eerder op de dag kreeg hij hulde in het Warandepark, waar ook de twee andere olympiërs, Frederique van Hoof en Amy Siemons, bij aanwezig waren. 

Cabaretier Marcel Stevens presenteert de gehele avond. Hij is voortdurend in contact met het publiek. Stevens maakt de grappen, het publiek, onder wie familie en Vink-fans, vertelt anekdotes over de jonge tennisser. Het is al snel duidelijk dat deze tweede huldiging een goed doordacht complot is. Vink is namelijk om de tuin geleid: hij denkt zelf dat hij ‘gewoon’ een rondje door Helmond gaat rijden. Niets is minder waar.

Als een koning onthaald
Om 19.30 uur is het zover. Honderden aanwezigen zien een Porsche cabrio het veld oprijden. Vink zit bovenop de leuning van de sportwagen en zwaait het applaudisserende publiek toe. Het is voor hem een grote, en onverwachtse verrassing. Dat blijkt wel als Stevens vraagt om zijn eerste reactie. “Mij werd verteld dat ik kipnuggets ging eten en een ronde door Helmond zou maken. Maar dit? Ik had vooraf echt helemaal niks in de gaten”, zegt Vink met een verbaasde blik. Het is een lange dag voor hem geweest. Hij had ruim zes uur gevlogen vanuit New York en is om 8.00 uur (Nederlandse tijd) geland. ‘s Middags had hij dus zijn ontvangst in de Warande, waar hij zijn Koninklijke Onderscheiding kreeg. En tenslotte de afsluitende en verrassende huldiging in het stadion. Voor hem zal 14 september 2021 de geschiedenisboeken ingaan als één van Vinks mooiste dagen.

Gastsprekers
“We gaan lol trappen en grappen maken”, zegt Stevens aan het begin van zijn gesprek met de jonge olympiër. Allereerst worden er Nederlandstalige liedjes gezongen en laat Vink zien dat hij naast tennis ook graag zingt. Vervolgens houden Steven en Vink een quiz over de Paralympische Spelen. De winnaar ontvangt een gesigneerde hoodie. Later op de avond volgen nog toespraken, van onder meer zijn privétrainer, mentor en wethouder Harrie van Dijk. Hij, als wethouder van onder andere sport, spreekt de gouden en bronzen medaillewinnaar toe: “Jouw glimlach na het behalen van al je overwinningen heeft veel teweeg gebracht. Niet alleen hier in Helmond, maar ik denk zeker ook in de rest van de wereld. Dat maakt de sport zo mooi.”

Aan het einde van de huldiging volgt nog een groot applaus. Niels Vink heeft Helmond niet alleen twee medailles bezorgd, hij heeft de stad vooral een trots gevoel gegeven.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Alexander Brutsaert - Redactie

Hallo, ik ben Alexander Brutsaert en ik ben 20 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *