‘Nog gezelliger en gezonder’ op het To Hölscherplein

Op het To Hölscherplein wordt het aanstaande woensdag wat drukker dan normaal. Dan wordt het openbaar groen vervangen en komen er geveltuintjes. Allemaal door samenwerking van gemeente Helmond, Volksbelang, LEV-groep, vrijwilligers en de bewoners.

Wethouder Bonte is weer enthousiast: “Nog gezelliger én gezonder wordt Helmond door meer groen in de straat.” Afgelopen jaren heeft ‘Operatie Steenbreek’ alweer bijna honderd geveltuintjes opgeleverd. Alleen al door stoeptegels te vervangen door groen. En dat staat aanstaande woensdag ook te gebeuren op het To Hölscherplein.

Geveltuintjes aanleggen

Dan zorgen de bewoners, gemeente Helmond, woningbouwvereniging Volksbelang en de LEV-groep voor een mooi vervolg van deze ‘operatie’. Het openbaar groen wordt hier vervangen en zeven buurtbewoners gaan tegelijkertijd een geveltuintje aanleggen. ‘Het is goed om te zien dat veel Helmonders enthousiast zijn om onze stad groener te maken’, aldus wethouder Bonte, die woensdag 28 februari een handje gaat helpen.

Vragen staat vrij

Gemeente Helmond is vorig jaar in gesprek gegaan over wat omwonenden belangrijk vonden voor het plein. Een paar wensen worden vervuld. Het verharden van zandpaadjes die vaak door kinderen worden gebruikt en het planten van een boom op het pleintje wat zorgt voor extra verkoeling. Ook is er gekozen voor meer variatie in beplanting en het plaatsen van een insectenhotel om de biodiversiteit te stimuleren.

Mogelijk voor alle inwoners

Inwoners die ook graag een geveltuintje aanleggen, kunnen voor meer informatie terecht op www.helmond.nl/geveltuintje. Daar staan praktische tips. En uitgelegd welke stappen je moet doorlopen voor aanvraag en vervolg.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *