Het Kasteel van Sinterklaas mag doorgaan

Het Kasteel van Sinterklaas mag van de burgemeester van Helmond doorgaan. Direct na de persconferentie van vrijdagavond is de organisatie in overleg gegaan met het College van Burgemeester en Wethouders. De uitkomst is dat de poorten van het kasteel komende dinsdag opengaan.

Om het voor alle bezoekers, vrijwilligers, Sinterklaas en zijn staf veilig te houden, zijn een aantal aanvullende maatregelen genomen.

  • Bezoekers van 13 jaar en ouder moeten in het kasteel verplicht een mondkapje dragen. Een aanvullende pietenmuts mag ook, maar is niet verplicht.
  • Bezoekers worden gevraagd om binnen de muren van het kasteel 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
  • Alleen met een coronatoegangsbewijs (ofwel de inmiddels ingeburgerde QR-code) en geldig legitimatiebewijs laten de poortwachters het bezoek binnen. Deze maatregel was er trouwens al.

De organisatie doet een nadrukkelijk beroep op ieders verantwoordelijkheid om het op een zo veilig mogelijke manier te laten verlopen. Als je klachten hebt blijf je thuis en laat je jezelf testen.

Intocht gaat door, Sinterklaasfeest in de Trudokerk niet

De intocht in Helmond op zondag 14 november gaat door. Zie pagina over de Intocht  het aangepaste programma. Het Sinterklaasfeest op zondag 21 november in de Stiphoutse Trudokerk gaat niet door. Dat laatste is namelijk geen doorstroomevenement. Het laten doorgaan van het Sinterklaasfeest is daarom volgens de organisatie niet verantwoord.

Uiteindelijk is de organisatie blij en opgelucht dat Het Kasteel van Sinterklaas dit jaar doorgaat. Pieter Michielsen, voorzitter Stichting Sinterklaasstad Helmond: “De decorbouwers hebben opnieuw keihard gewerkt en prachtige kamers gebouwd. Onze vrijwilligers staan net als de schimmel te trappelen om, na het Kasteel van Sinterklaas-loze 2020, weer in hun rol te kruipen. En we hebben gehoord dat Sint en zijn Pieten er ook veel zin in hebben. Kortom: alles staat in de steigers om mensen vanaf komende dinsdag op een magisch Kasteel van Sinterklaas te trakteren.”

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *