Nog steeds gastgezinnen nodig

Dierenambulance Helmond heeft nog steeds gastgezinnen nodig. Ieder jaar vanaf de maanden mei en juni stromen de jonge katjes weer binnen. Ze zijn te klein om opgevangen te worden in het asiel. De kleintjes variëren van een paar uur tot enkele weken oud. De jongste kittens moeten nog de fles en gemasseerd te worden (om de ontlasting op gang te brengen). Het voeden moet om de drie uur net als bij mensen baby’s. Voordeel is wel dat ze met vijf à zes weken zelfstandig eten en zindelijk zijn. Het zindelijk worden is heel makkelijk, wanneer je ze na een voeding of als ze geslapen hebben op het kattenbakje zet, weten ze heel snel dat het daar moet. Wanneer ze pas een paar uur oud zijn moeten ze in een couveuse of warm gehouden worden met kruiken. Ook moeten ze regelmatig worden gewogen om te zien of ze goed aankomen.

Kittens

Zodra ze negen weken oud zijn, gaan ze naar de dierenarts. Ze krijgen dan hun eerste vaccinatie en een chip. Drie weken hierna, wanneer ze 12 weken zijn, krijgen ze de tweede vaccinatie en worden ze gecastreerd/gesteriliseerd. Ze zijn dan klaar om geadopteerd te worden. Maar kunnen niet meer voor nageslacht zorgen. De Dierenambulance hoopt hiermee dat de stroom kittens verminderd.

De Dierenambulance zorgt voor alles wat nodig is voor opvang. De flessenmelk voor kittens, flesjes, kruikjes of eventueel een couveuse of een kooi. Later ook brokjes en speciale blikjes vlees om de kleintjes vlees te leren eten, maar ook de kattenbaksteentjes en kattenbakken. Ook staan de medewerkers altijd klaar met advies. Als er problemen zijn met een katje kan er door de Dierenambulance een afspraak worden gemaakt bij de dierenarts om te controleren wat er aan de hand is. Het vervoer van en naar de dierenarts kan ook verzorgd worden door de Dierenambulance.

Soms komen er ook andere dierenbaby’s binnen. Zoals jonge konijntjes,  eekhoorntjes, puppy’s, vosjes, egeltjes of vogeltjes. Ook deze kleintjes hebben een pleeggezin nodig. De opvang is dus heel erg belangrijk en heel erg gevarieerd. Uw hulp is voor deze kleintjes van levensbelang. En zeg nou zelf wie smelt er nu niet bij het zien van die schattige kraaloogjes.

Heeft u voldoende tijd over, verveelt u zich thuis. Bel of mail dan met de Dierenambulance en meldt u aan. Want er zijn nog steeds gastgezinnen nodig. De kleintjes zullen u dankbaar zijn.

Heeft u minder tijd, maar u wilt wel opvanggezin zijn. Er komen ook zwangere of pas bevallen poezen met kittens binnen. Deze hebben weinig zorg nodig, een schone kattenbak, voer en schoon water. De poes verzorgt zelf haar baby’s. Alleen opletten of alles goed gaat. Eventueel een kooi, kattenbak en alles wat er verder nodig is, wordt verzorgd door de Dierenambulance.

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *