OBS ‘t Hout wint drie prijzen voor deelname KLIEN IT

Groep 8a en 8b van Openbare Basisschool ‘t Hout winnen maar liefst drie prijzen voor hun inspanningen tijdens het project KLIEN IT, een onderwijsproject over zwerfafval en duurzaamheid. De prijzen werden woensdag uitgereikt door wethouder Gaby van den Waardenburg. 

Fanatiek in opruimen

OBS ‘t Hout won de eerste prijs voor schoonste schoolomgeving en wint daarmee een middagje springen bij Trampolinepark We-Jump. Tijdens ‘opruimdagen’ zijn de leerlingen van groep 8 de straat opgegaan om zwerfafval op te ruimen. Een ‘mysteryguest’ hield bij de 14 deelnemende scholen regelmatig bij hoe schoon de omgeving was en daar kregen de scholen punten voor. Naast de eerste prijs won de basisschool ook de innovatieprijs voor beste opruimers en de innovatieprijs voor fanatiekelingen. De kinderen waren namelijk zo enthousiast over het project dat zij om extra lesstof vroegen. Daar hoorde volgens Groen4Life, de organisator van KLIEN IT, een fanatiekelingen prijs bij. Wethouder Van den Waardenburg sprak vol lof over de deelname van de kinderen. Ze overhandigde de prijzen op het speelveld voor de school. “Tijdens dit schooljaar met zoveel aanpassingen door Covid, spreek ik mijn grote bewondering uit voor de scholen en hun leerkrachten dat zij zo actief zijn gebleven tijdens KLIEN IT”, aldus de wethouder. 

E-learning over afval en duurzaamheid

Het project was door de coronacrisis vooral online. Via een e-learning traject konden de kinderen filmpjes kijken, opdrachten en quizzen maken. Yassin, Igilio en Ayoub van groep 8 vonden de opruimdagen het leukst, maar zij zeggen veel geleerd te hebben tijdens de lessen en hier ook thuis iets mee te doen. “Ik gooi papier nu vaker in de kartonbak in plaats van in de normale prullenbak”, vertelt Yassin. Vorige week won basisschool St Trudo in Stiphout de kunstprijs voor hun eigen ontworpen prullenbak. Na de herfstvakantie gaat een nieuw traject van KLIEN IT van start.  

Foto’s Hans Choufoer

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Evie Hendriks

Evie Hendriks ondersteuning Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *