Ode aan de Helmonder

Ruim 30 jaar geleden werd Maick Coolen geboren in Helmond. Hij groeide op in de Oranjebuurt en had een jeugd vol voetbal, grappen en kattenkwaad. Veel kwam hij zijn wijk niet uit. Van de school tot het voetbalveld en van opa en oma tot thuis: het was allemaal in de buurt. Hij kent de wijk dan ook op zijn duimpje en wilde niets liever dan deze plek vastleggen voor Goeikes – Helmonders in beeld.

Die nostalgie komt niet uit de lucht vallen. In het voorjaar van 2018 emigreert Maick als restaurantmanager naar Wellington, Nieuw Zeeland. In de weken voor zijn vertrek fotografeert hij wat hem het meest dierbaar is: de buren, de leraar (niet zijn favoriet tijdens zijn jeugd) en bijzondere onbekende op straat. Zij vormen voor Maick de ode aan de stad die 30 jaar zijn thuis is geweest.

Om meer concentratie te leggen in zijn werk, fotografeert Maick met een analoge camera uit 1988. De Nikon F4 geeft een bijzondere filmische sfeer aan zijn serie wat de nostalgie nog een meer versterkt.

De fotoserie van Maick is onderdeel van ‘Goeikes – Helmonders in beeld‘. De foto’s zullen te zien zijn in een boek en expositie over en voor de stad. Met de serie is Maick 1 van de 13 fotografen van het project. Stuk voor stuk trekken zij een eigen wijk in. Allemaal met een eigen visie, stijl en invalshoek. Wil jij meer weten over het project? Of heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een mailtje naar info@goeikes.nl

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Arne

Arne is de ontwikkelaar van Ditisonzewijk.nl. Hij heeft het platform gebouwd en werkt continu aan de doorontwikkeling van alle benodigde functionaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *