OldStars tafeltennis van start

Op donderdag 15 september zijn alle 55-plussers uit Helmond welkom bij tafeltennisvereniging Stiphout om gratis kennis te maken met OldStars tafeltennis. OldStars verbindt mensen om samen fit ouder te worden en een leven lang te bewegen. De beweegvormen zijn laagdrempelig en bij elke training staat ontmoeting en sociaal contact centraal. Aanmelden voor de kick-off op 15 september, onder leiding van OldStars tafeltennis-ambassadeur én voormalig Europees kampioen Bettine Vriesekoop, kan via Will Wasser op 06 – 2025 3758 of willwasser64@gmail.com

OldStars bij tafeltennisvereniging Stiphout

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) in voor de verbetering van de vitaliteit en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Tafeltennis is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Deelname aan de kick-off is gratis, de vereniging zorgt voor tafels, batjes en ballen. Makkelijke kleding voldoet. 

Het programma voor de kick-off op 15 september:

09:30   Inloop

10:00   Start presentatie Bettine en clinic

12:00   Afsluitende lunch

Na de kick-off op 15 september komt de groep wekelijks op woensdag- en donderdagochtend van 09.30 tot 11.00 uur bij de vereniging bij elkaar.

Samen fit ouder worden met OldStars

Met OldStars verbindt het Nationaal Ouderenfonds 55-plussers om samen fit ouder te worden. We inspireren tot een leven lang bewegen. Daarom zetten we ons er voor in dat iedereen in Nederland laagdrempelig toegang heeft tot een leeftijdsvriendelijke beweeg- of sportomgeving thuis of in de buurt. Onze beweeginspiratie geeft senioren de mogelijkheid om op hun eigen manier fit te blijven. Zo ervaren zij de voordelen van een leven lang bewegen, een belangrijke doelstelling van het Nationaal Ouderenfonds en partners Menzis en het Ministerie van VWS. Het doel is dat senioren elkaar ontmoeten om samen verantwoord te bewegen, zodat zij regie houden over hun eigen leven.

Na OldStars voetbal lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 15 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars hockey, OldStars tafeltennis, OldStars wielrennen en OldStars hardlopen. OldStars in de wijk en OldStars Vitaal richten zich op doelgroepen in en rondom woonzorgcentra.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Dit artikel heeft 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.