Annatheater met: ‘Om de hoek woont een struik’

Sonja van Ojen uit Helmond en Hendrik Kegels uit Antwerpen spelen in het Annatheater in Helmond de theatervoorstelling “Om de hoek woont een struik”. In om de hoek woont een struik brengen deze theatermakers een zelfgebouwde miniatuurstad tot leven. Niet de mensen, maar de Esdoorn, de Lantaarnpalen, het Openbare Toilet, de Schoorsteen, de Kevers onder de tegels en de Kiosk op het plein spelen de hoofdrol.

De dag breekt aan, een vuilnisbak waait om, een plastic zakje verstrikt zich in de takken van een boom, een duif poept op het standbeeld, de krokussen gaan open. Deze heerlijke, fantasievolle en woordeloze voorstelling wordt begeleid door een filmische soundtrack van Frederik de Clercq. (Studio Ree)

Sonja van Ojen en Hendrik Kegels maken beeldend theater voor alle leeftijden. Hun werk is beeldend, absurdistisch en speels. Ze studeerden allebei af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Samen maakten ze eerder de voorstellingen Phantom Island en Microlepidoptera. Het duo is verbonden aan het Makershuis Tilburg en Feikes Huis en startte in het najaar van 2021 een vierjarig talentraject bij STIP theaterproducties.

Om de hoek woont een struik is één van de drie winnaars van de BNG-bank Theaterprijs. En werd geselecteerd voor Het Nederlands Theater Festival 2021.

Deze voorstelling is tot stand gekomen met ondersteuning van Makershuis Tilburg, Festival Cement, Feikes Huis en Het Annatheater. 

datum: zaterdag 26 en zondag 27 maart

entree: € 13,50aanvang: zaterdag 20:00 uur en zondag 15:00 uur

duur: 45 minuten

informatie kaartverkoop: 06-28104333   info@annatheater.nl ; www.annatheater.nl

Foto: Bas de Brouwer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.