Ondernemers weten hulploket goed te vinden

Voor Helmondse zelfstandige ondernemers is in het kader van de Tijdelijke overbruggingsregeling (Tozo) inmiddels 728.130 euro uitgekeerd. Dat bedrag wordt door het Rijk overgemaakt. Na het eerste voorschot (á 1.106.457 euro) heeft de gemeente Helmond inmiddels ook twee derde deel van het tweede voorschot á 5.310.336 euro ontvangen.

Dat geld is overgemaakt naar Senzer zodat die bedragen kan uitbetalen. Dit gebeurt ook met de rest van het tweede voorschot dat in mei door het Rijk beschikbaar wordt gesteld.

Uit cijfers van werkbedrijf Senzer blijkt dat voor deze Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers in Helmond 1281 aanvragen in behandeling zijn genomen. Het tempo waarmee deze regeling wordt aangevraagd neemt af. Het totale voorschot dat inmiddels is uitbetaald, is wel flink toegenomen.

Terugkijkend op de afgelopen periode constateert de gemeente Helmond dat ondernemers het hulploket goed hebben weten te vinden. Het zijn er nu nog vijftien tot twintig per dag. In totaal hebben zo’n 750 contacten plaatsgevonden. Nu komen nog relatief veel ondernemers die juist buiten de landelijke regelingen vallen. Via het economisch crisisteam wordt geprobeerd deze mensen bij de juiste instantie te krijgen. Sinds deze week is ook de Corona Overbruggingslening (COL) opengesteld. Die is bedoeld voor ‘startups, scale-ups en innovatief mkb’. Deze regeling, die door de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) wordt uitgevoerd, is een belangrijke extra maatregel voor spelers zoals Automotive en Food.

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *