Ondernemersloket Helmond hielp al bijna 600 ondernemers

Het Ondernemersloket Helmond heeft sinds het uitbreken van de coronacrisis 593 ondernemers geholpen. Onder hen zijn voornamelijk ondernemers met kleinere bedrijven en ZZP’ers.

Een week geleden is ook een tak ‘cultuur’ aan het loket gekoppeld. Daardoor is het voor ondernemers uit die branche ook mogelijk om gebruik te maken van het loket. De gemeente trekt al voorzichtige conclusies dat de weg richting de landelijke regelingen steeds beter gevonden wordt.

Deze week gaat de gemeente een ondernemersenquête uitzetten om een nog beter beeld van de situatie te krijgen. Ook steunt zij een klankbordgroep van ondernemers. Bedrijven in nood kunnen bij die groep terecht met vertrouwelijke vragen over wat ze kunnen doen om deze tijd door kan komen en om gebruik te maken van de kennis en expertise van anderen.

De klankbordgroep staat in nauw contact met het ondernemersloket.

Senzer, die belast zijn met de uitvoering van de verruimde regeling voor Bijstand voor Zelfstandigen (BBZ/Tozo), heeft te maken met veel (digitale) toeloop. De laatste tussenstand van het aantal aanvragen was 2339 voor de hele arbeidsmarktregio, bestaande uit de Peelgemeenten en Geldrop-Mierlo.

Vanwege de drukte zijn nog niet al deze aanvragen in behandeling genomen, maar voor Helmond geldt dat inmiddels 598 aanvragen in behandeling zijn.  

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *