3 tips voor het afsluiten van je autoverzekering

Als je net een nieuwe auto gekocht hebt, wil je hier ongetwijfeld zo snel mogelijk mee de weg op. Dit kan alleen als je jouw auto verzekert. Het is namelijk wettelijk verplicht om jouw auto te verzekeren. Doe je dit niet? Dan mag je er de openbare weg niet mee op. Daarom sluiten de meeste mensen direct na aankoop van een nieuwe auto een autoverzekering af. Omdat het aanbod vandaag de dag zo ontzettend groot is, kiezen sommige mensen lukraak een autoverzekering uit. In dat geval krijg je mogelijk al snel spijt van jouw keuze. Wij helpen jou graag om dit te voorkomen. Daarom zetten we hier 3 tips voor het afsluiten van een autoverzekering op een rijtje.

1. Zoek uit wat de mogelijkheden zijn

Wie denkt dat er slechts één autoverzekering is, heeft het mis. Ga daarom ook nooit over één nacht ijs bij het afsluiten van zo’n verzekering. Allereerst moet je weten dat er drie verschillende dekkingen zijn. Hieronder staan we kort stil bij de verschillende dekkingen, zodat je kunt bepalen wat voor jou de beste autoverzekering is.

– WA
Iedere Nederlander die in het bezit is van een auto en hier de openbare weg mee op wil, moet zich verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Sluit je een WA-verzekering af? Dan ben je alleen verzekerd voor schade aan anderen. Ook schade aan anderen die veroorzaakt wordt door een caravan of aanhanger valt binnen de dekking van deze verzekering.

– WA + Beperkt Casco

Ook bij WA + Beperkt Casco wordt schade die je aanricht bij anderen vergoed. Toch is de dekking van deze autoverzekering net wat uitgebreider. Je kunt namelijk ook bij de verzekeraar aankloppen in het geval van schade aan jouw eigen auto. Een breuk, barst of sterretje in het raam wordt bijvoorbeeld vergoed. Dit geldt ook voor schade aan accessoires van jouw auto. Daarnaast krijg je tot 3 jaar aanschafwaarde terug bij diefstal of als jouw auto total loss is.

– WA + Volledig Casco

Wil je jouw auto verzekeren met de meest uitgebreide dekking? Kies dan voor WA + Volledig Casco. Met deze dekking wordt ook schade aan jouw auto door botsingen, slippartijen en van de weg of te water raken vergoed. Dit geldt eveneens voor schade door vandalisme. Vanwege de uitgebreide dekking staat deze verzekering ook wel bekend als allrisk autoverzekering.

2. Bepaal de juiste dekking aan de hand van de leeftijd van jouw auto

Omdat WA + Volledig Casco de meest uitgebreide dekking is, zie je dit mogelijk als de beste autoverzekering. Dat klopt, maar besef je wel dat je hier een hogere premie voor betaalt. Zit je hier niet op te wachten? Dan weet je mogelijk niet goed wat de beste keuze is. De leeftijd van de auto is in dat geval een goede leidraad. WA is geschikt voor auto’s ouder dan 10 jaar, WA + Beperkt Casco voor auto’s van 6 tot en met 10 jaar en WA + Volledig Casco voor auto’s jonger dan 6 jaar.

3. Staar je niet blind op de prijs

Veel mensen kijken alleen naar de prijs bij een autoverzekering afsluiten. Dit is logisch, want je wilt immers niet onnodig veel betalen. Toch raden wij je aan je niet blind te staren op de prijs. Waarom niet? Omdat het belangrijk is dat je goed verzekerd bent. Kijk daarom ook naar de voorwaarden van een autoverzekering. Als je dit doet, voorkom je dat je in een later stadium voor verrassingen komt te staan. Dit kan je bij schade aan jouw auto behoorlijk wat geld schelen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"