3 tips voor vernieuwing in je tuin

Is jouw tuin toe aan een opknapbeurt? En wil je daar nog mee aan de slag voordat de winter begint en het nog kouder wordt? Dan zijn er verschillende manieren waarop jij je tuin een geheel nieuwe look kunt bezorgen. Kan jij wel wat inspiratie gebruiken voordat je aan de slag gaat? Deze 3 tips helpen je alvast op weg om nieuwe ideeën te bedenken voor jouw tuin. Geef jouw tuin een metamorfose!

1. Maak een gezellig hoekje

Je tuin hoeft niet mega groot te zijn om het leuk en gezellig te maken. Of je nu over een grote of kleine tuin beschikt, geef het een gezellig hoekje. En waar je aan kunt denken? Bijvoorbeeld terrasstoelen, een klein tafeltje en leuke kussens voor op de stoelen. Dit kan al snel een leukere sfeer geven aan je tuin. Wat leuke vaasjes of buiten lampjes erbij en voila: klaar is die prachttuin van je!

2. Vernieuwde bestrating

Wat jouw tuin ook een compleet nieuwe look kan geven, is het leggen van nieuwe sierbestrating. Want beschik je nu over verouderde, vieze of kapotte tuintegels? Dan kan het plaatsen van nieuwe bestrating natuurlijk al een hele verbetering opleveren. Denk aan het leggen van tuintegels, keramische tegels of bestrating van waalformaat. Liever gras in je tuin? Dan kan je bijvoorbeeld kunstgras in je leggen. Maakt het onderhouden toch net wat makkelijker.

3.  Leuke planten

Hetgeen wat natuurlijk nog meer ‘mooie tuin’ schreeuwt: planten natuurlijk! Niet alleen is het toepasselijk om planten in je tuin te hebben. Ook ziet het er prachtig uit en geeft het je tuin nog meer sfeer. Bovendien maakt het voor planten niet uit of je een grote of kleine tuin hebt; voor beide situaties zijn er mogelijkheden om planten aan te schaffen die passen in de tuin. Alleen passen er in de ene tuin meer of minder planten dan in de andere. Wil jij jouw tuin dus echt sfeer geven? Ren dan snel naar een plantencentrum, zoals de Intratuin.

Niet de beste plantenverzorger? Gelukkig zijn er genoeg planten die minder zorg en onderhoud nodig hebben. Laat je adviseren.

Nu is het aan jou!

Met deze tips ben je al een hele eind met inspiratie opdoen voor jouw vernieuwde tuin. Klaar om aan de slag te gaan voor jouw tuin? Wij wensen je in ieder geval veel succes.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00