Autobezitters in Helmond geconfronteerd met hogere premie autoverzekering

Huishoudens met een auto worden dit jaar geconfronteerd met een hogere premie voor hun autoverzekering, zo blijkt uit onderzoek. Met name de premie van een WA-verzekering met beperkt casco nam fors toe: circa zeven procent. Opvallend genoeg daalde de premie van een WA-verzekering met volledig casco juist. Men verwacht dat de kosten voortkomend uit een auto verzekeren de komende tijd verder op zullen lopen. Hier liggen verschillende redenen aan ten grondslag. 

Tip: vind snel en gemakkelijk de goedkoopste autoverzekering door de opties van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken op Autoverzekering.nl. Deze online tool vertelt je binnen een minuut welke verzekeraar het meest gunstige aanbod doet, op basis van de gegevens die je vooraf invoert. 

Steeds vaker sprake van autodiefstal en extreem weer

De voornaamste oorzaak van de stijgende premie is het toenemend aantal autodiefstallen in de regio Helmond. Niet alleen rond Helmond, maar ook elders in Nederland worden vaker auto’s gestolen. Daar komt bij dat Nederland de afgelopen jaren regelmatig geteisterd werd door extreme weersomstandigheden, denk aan de overstromingen in Zuid-Limburg, welke hoge kosten voor de verzekeraar met zich meebrengen. Verschillende redenen, waaronder de sterk opgelopen inflatie, maken dat het laten uitvoeren van reparaties bij de garage duurder werd in 2022. Daar komt bij dat auto’s van steeds geavanceerdere onderdelen worden voorzien, die los van elkaar veel kosten. 

Hogere kosten doorberekend aan de consument

De hogere kosten voor het uitvoeren van reparaties worden door de verzekeraar doorberekend aan de consument. Men merkt dit bij het verlengen van de lopende autoverzekering, of het afsluiten van een nieuwe verzekering. Een WA-verzekering steeg 1,3 procent in prijs en een WA-verzekering met beperkt casco maar liefst 6,8 procent. De WA-verzekering met volledig casco daalde juist met 1,72 procent. 

Besparen op de kosten van een autoverzekering

Om de kosten zo laag mogelijk te houden wordt aangeraden verzekeringen bij verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Vanuit een dergelijke online tool kan de verzekering vaak direct worden afgesloten. Daarnaast loont het om nog eens kritisch te kijken of de afgesloten aanvullende verzekeringen noodzakelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een rechtsbijstandverzekering voor verkeerssituaties. Mogelijk komt de dekking die deze verzekering biedt gedeeltelijk overeen met de dekking van je algemene rechtsbijstandverzekering. Het vrijwillig verhogen van het eigen risico helpt eveneens de premie te verlagen. Let op, doe dit alleen wanneer je de financiële ruimte hebt om eventuele reparaties zelf te kunnen bekostigen. 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"