Beginnen met drummen voor beginners

Heb je ooit gedroomd van het betoverende geluid van drums? Of ben je simpelweg op zoek naar een nieuwe uitdaging? Drummen biedt niet alleen een geweldige kans om je muzikale vaardigheden te ontwikkelen, maar het is ook een plezierige en gezonde hobby. Als je je afvraagt hoe je aan deze opwindende reis kunt beginnen, dan hebben we het antwoord voor je: leer drummen bij Online Drumles.

Is drummen echt voor iedereen toegankelijk?

Zeker wel! Met twintig jaar ervaring in het geven van drumlessen hebben we meer dan 4000 leerlingen van alle leeftijden, variërend van 4 tot 70 jaar, zien uitgroeien tot drummers. Het mooie is dat je geen talent hoeft te hebben. We zijn er zo van overtuigd dat we je onze “Iedereen kan leren drummen”-garantie aanbieden!

Waarom kiezen voor online drumlessen als beginner?

Hoewel je via internet, boeken en zelfs games veel kunt leren over drummen, raden we beginners ten zeerste aan om onze online lessen te volgen. Waarom? Omdat kwaliteit van onschatbare waarde is. Door met lessen te beginnen, leer je vanaf het begin de juiste technieken, waardoor je later geen slechte gewoontes hoeft af te leren. Bovendien zijn de lessen gestructureerd en opgebouwd van eenvoudig naar complex, waardoor je niet overweldigd raakt.

Wat heb je nodig om te beginnen met drummen?

In het begin heb je zelfs geen drumstel nodig. Je kunt beginnen met niets meer dan je handen, voeten, potten, pannen en pollepels. Maar als je serieuzer wilt worden, is een elektronisch drumstel handig (en leuk!). Het is stil (zolang je een koptelefoon gebruikt) en neemt weinig ruimte in beslag. Voor ongeveer €400 kun je al een goed beginners elektronisch drumstel vinden. Vergeet niet om een comfortabele kruk en kwaliteitsvolle drumstokken toe te voegen. Sommige drumstellen bevatten deze al, maar controleer dit voor de zekerheid.

 

Een metronoom is ook een handig hulpmiddel om je ritmegevoel te ontwikkelen. Veel elektronische drumstellen hebben er al een ingebouwd, maar je kunt er ook apart een aanschaffen of gebruikmaken van metronoom-apps op je smartphone of tablet.

Hoe lang duurt het om te leren drummen?

Het leren drummen voor beginners omvat twee activiteiten: lessen volgen en oefenen. Oefenen is essentieel en draait om herhaling. Het is beter om regelmatig korte oefensessies te hebben dan af en toe lange marathonsessies. Probeer dagelijks minstens een kwartier te oefenen om snel vooruitgang te boeken.

 

Hoeveel tijd je aan lessen besteedt, hangt af van het type les. Fysieke lessen bij een leraar vinden meestal wekelijks plaats en duren meestal een half uur tot een uur. Online lessen bieden meer flexibiliteit in planning. Het is echter raadzaam om niet te veel nieuwe dingen tegelijk te leren en minstens één les per week te volgen om structuur te behouden.

Waar en hoe kun je leren drummen als beginner?

Je kunt drumles voor beginners zowel fysiek als online volgen. Fysieke lessen bieden persoonlijke begeleiding van een drumleraar. Sommige drumleraren zijn onafhankelijk, terwijl anderen verbonden zijn aan muziekscholen. Het belangrijkste is dat je een leraar vindt waarmee je goed kunt opschieten. Vaak kun je een proefles nemen om te zien of het klikt.

Sommige leraren bieden privélessen en groepslessen aan. Privélessen zijn duurder, maar bieden meer persoonlijke aandacht. Als je geen lokale drumleraar kunt vinden, overweeg dan online lessen via Zoom of Skype.

Kies voor Online Drumles

Voor een toegankelijke online drumleerervaring voor beginners kun je Online Drumles uitproberen. Onze lesmethode is speciaal ontworpen voor beginners en omvat video’s, bladmuziek en een online community om contact te maken met leraren en medeleerlingen. Als je nog geen drumstel hebt, kun je er zelfs een huren als onderdeel van je abonnement.

 

Kortom, of je nu al lang hebt gedroomd van drummen of gewoon op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, iedereen kan leren drummen. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog aan je drumavontuur en ontdek de ritmische wereld van de drums!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.