Besparen op de zorgkosten bij gecontracteerde zorgverleners in Helmond

Net als onder meer de energietarieven, zijn ook de kosten voor de zorgpremie in 2022 gestegen. Experts verwachten dat Nederlanders gemiddeld zo’n 30 tot 35 euro duurder uit zullen zijn in het nieuwe jaar. Huishoudens die zorgtoeslag ontvangen hoeven dat verschil niet volledig zelf te bekostigen. Ook de zorgtoeslag zal namelijk iets stijgen. Die stijging is minder groot dan de toename in de premie. Het betekent dat zorgverzekeringen vergelijken bij verschillende verzekeraars voor ieder huishouden verstandig is. Het kan je veel geld besparen! 

Let hierbij onder meer op de gecontracteerde zorgverleners in Helmond. Vaak wordt de zorg uitsluitend bij gecontracteerde partijen volledig vergoed. Bij partijen die niet gecontracteerd zijn, ligt de vergoeding aanmerkelijk lager. 

Zorgverzekeringen vergelijken is steeds makkelijker

Het gebruik van een online tool als Zorgkiezer.nl maakt zorgverzekeringen vergelijken steeds eenvoudiger voor consumenten. De tool zet de premies van verschillende verzekeraars voor je op een rijtje, wat helpt bij het vergelijken van de opties die het beste aansluiten op jouw zorgbehoefte. Kijk bijvoorbeeld naar de dekking van medicijnen die je gebruikt, de dekking van medische behandelingen die je nodig hebt in 2022, enzovoorts. Op de website van de verzekeraars zelf vind je vaak een overzicht van de zorgverleners waarmee zij een contract hebben afgesloten voor het nieuwe jaar. 

Kijk kritisch naar aanvullende verzekeringen

Uit diverse onderzoeken blijkt dat miljoenen Nederlandse huishoudens te veel voor hun zorgverzekering betalen. Een goede reden hiervoor is het feit, dat veel huishoudens aanvullende verzekeringen hebben afgesloten in het verleden zonder deze stop te zetten. Populair is onder meer de aanvullende verzekering voor de behandelingen bij de fysiotherapeut. Wellicht heb je deze aanvullende verzekering afgesloten in de periode dat je revalideerde na een operatie. Nu zorgt de verzekering uitsluitend voor hoge zorgkosten, terwijl de extra dekking niet benut wordt. Het opzeggen hiervan levert je direct een besparing op de zorgkosten op. 

Eigen risico verhogen voor het nieuwe jaar

Niet alleen het stopzetten van aanvullende verzekeringen kan een besparing opleveren. Ook zijn er veel mensen die het vrijwillig verhogen van hun eigen risico overwegen. Dit zijn voornamelijk mensen die weinig of helemaal geen zorg nodig verwachten te hebben in het komende jaar. Denk bijvoorbeeld aan gezonde jongeren. Het verhogen van het eigen risico brengt een financieel risico met zich mee, maar levert tegelijkertijd een besparing van tientallen euro’s op. Het overwegen waard! Bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering zie je direct welke besparing een verhoging van het eigen risico oplevert. 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"